Tech Hardware

Acest Raspberry Pi vă permite să controlați roboții Lego

Acest Raspberry Pi vă permite să controlați roboții Lego

Raspberry Pi lansează un supliment care vă va permite să utilizați multe dintre computerele sale mici și ieftine pentru a controla anumite motoare și senzori ai robotului Lego.

Suplimentul se numește Build HAT (HAT înseamnă Hardware Attached on Top), iar introducerea acestuia pe pinii GPIO ai unui Raspberry Pi vă va oferi patru porturi pe care le puteți utiliza pentru a controla componentele SPIKE ale Lego Education, pe care HAT și software-ul său sunt special concepute pentru. De asemenea, se va conecta la majoritatea celorlalte părți care utilizează un conector LPF2, inclusiv la componentele din kitul inventator robot Lego Mindstorms.

Există, de asemenea, o bibliotecă Python (practic un set de comenzi pe care le puteți utiliza pentru a controla robotul) disponibilă pentru a merge alături de HAT, care vă va permite să scrieți software pentru a controla părțile robotului pe care le-ați conectat. Programarea componentelor SPIKE ale Lego cu Python nu este o caracteristică de vânzare unică de la Raspberry Pi – kitul SPIKE vine cu un hub care acceptă conectarea a șase dispozitive (comparativ cu cele patru Build HAT) care pot stoca și rula programe Python.

ADĂUGAREA UNUI PI LA UN PROIECT vă oferă multă flexibilitate

Cu toate acestea, veți obține mai multă flexibilitate cu un Raspberry Pi. Trebuie să programați hub-ul Lego folosind un computer sau iPad separat, în timp ce Build HAT va fi atașat la propriul computer pe care probabil puteți conecta o tastatură, un mouse și un monitor, în funcție de Raspberry Pi pe care îl utilizați. SPIKE Hub are, de asemenea, doar porturi LPF2 (deși are șase, comparativ cu cele patru Build HAT), în timp ce Pi are pini GPIO pe care îi puteți utiliza pentru a conecta alte dispozitive, electronice și senzori. Acest lucru vă oferă o mulțime de flexibilitate în ceea ce puteți adăuga roboților dvs. Build HAT vă va permite, de asemenea, să vă controlați motoarele și senzorii la un nivel inferior, dacă acest lucru este blocajul dvs.

Imagine: Raspberry Pi
Raspberry Pis adaugă întotdeauna o estetică DIY distractivă unui proiect.

Raspberry Pi spune că conectarea Build HAT la o sursă de alimentare de 8V cu o mufă va permite să ofere suc atât accesoriilor Lego conectate la acesta, cât și Raspberry Pi în sine. Compania va vinde o sursă de alimentare specifică de 48W pentru a merge împreună cu aceasta dacă nu aveți una capabilă.

Acesta este, evident, un produs destul de nișă, dar mă bucur că există. Dacă copilul sau studenții se joacă cu roboții Lego’s SPIKE, dar doresc să aprofundeze programarea și modificarea electronică, Build HAT ar putea fi o modalitate bună de a-i ajuta să facă asta cu motoarele și senzorii pe care îi aveți deja. În plus, Raspberry Pi și Lego par să se potrivească perfect unul cu celălalt – ambele mărci au un fel de spirit DIY și ar putea face câteva proiecte interesante dacă vor ajunge să lucreze mai mult împreună.