Tech Diverse

Informațiile de confidențialitate ale aplicației Google sunt difuzate în Play Store în februarie 2022

Informațiile de confidențialitate ale aplicației Google sunt difuzate în Play Store în februarie 2022

Google este cu un pas mai aproape de lansarea noii sale secțiuni de confidențialitate a datelor pentru aplicațiile din Play Store.

Dezvoltatorii de aplicații pot completa acum detaliile relevante prin intermediul noului „formular de siguranță a datelor” Google din Play Console. Compania spune că informațiile solicitate vor fi vizibile pentru utilizatori din februarie 2022 și obligatorii pentru ca dezvoltatorii să le trimită până în aprilie același an.

Această nouă funcție a fost anunțată în luna mai, după ce Apple a început să prezinte declinări similare de confidențialitate și date pentru aplicațiile din App Store în decembrie anul trecut. Secțiunea de date ar trebui să ofere consumatorilor o prezentare simplă și rapidă a ceea ce fac aplicațiile cu informațiile lor. Dezvoltatorii vor fi încurajați să spună utilizatorilor următoarele:

Ce tip de date colectează aplicația lor, inclusiv „locație, contacte, informații personale (de exemplu, numele, adresa de e-mail), informații financiare și multe altele”
-Dacă aceste date sunt opționale sau sunt necesare pentru a utiliza aplicația
-Dacă aplicația criptează sau nu datele în tranzit
-Dacă aplicația a fost examinată independent „pentru conformitatea cu un standard global de securitate”

Dezvoltatorii pot introduce acum aceste informații prin intermediul consolei Google Play, iar Google a adăugat ghiduri pentru dezvoltatori pentru a-i ajuta să navigheze în această nouă cerință. „În urma protocoalelor noastre comune, vom începe lansarea treptată astăzi și ne așteptăm să extindem accesul la toată lumea în câteva săptămâni”, a spus Google într-o postare pe blog.