Foto-Video Tech

Apple actualizează iMovie pentru a regla focalizarea în imagini în modul cinematografic iPhone

Apple actualizează iMovie pentru a regla focalizarea în imagini în modul cinematografic iPhone

Apple a actualizat aplicația iMovie pentru Mac pentru a permite utilizatorilor să editeze și să regleze focalizarea în videoclipurile înregistrate utilizând noul „mod cinematic” al iPhone 13 – deși va trebui să așteptați până când veți putea actualiza la cel mai recent MacOS Monterey pe 25 octombrie pentru a lua avantaj.

Introdus în septembrie cu cea mai recentă clutch de iPhone, modul cinematografic folosește învățarea automată pentru a atrage automat focalizarea pe partea cheie a unui cadru (de obicei, orice față este cea mai mare și întoarsă spre cameră).

De asemenea, le permite oamenilor să atingă ecranul telefonului pentru a regla punctul focal în timp ce înregistrează și în timpul redării după filmare.

Acum, utilizatorii iMovie care au cea mai recentă versiune MacOS Monterey vor putea face aceleași ajustări pe computerul lor.

Iată notele de lansare pentru iMovie 10.3: Mod Cinematic

• Editați videoclipurile înregistrate pe iPhone 13 în modul Cinematic (necesită macOS Monterey)

• Utilizați controlul Cinematic din inspector pentru a modifica intensitatea efectului de adâncime

• Alegeți să vă concentrați pe fețe sau alte obiecte selectându-le în vizualizator

• Vizualizați și ștergeți punctele de focalizare din cronologia videoclipului Optimizat pentru siliciu Apple

• Performanță și eficiență îmbunătățite cu optimizări pentru M1 Pro și M1 Max pe noul MacBook Pro De asemenea, de remarcat: iMovie a fost optimizat pentru noile jetoane M1 Pro și M1 Max, la fel ca Final Cut Pro și Logic Pro. Noile cipuri sunt cele mai puternice de până acum ale Apple (la fel ca în fiecare an), M1 Pro oferind o performanță a procesorului cu 70% mai bună și o performanță grafică dublă față de M1-ul original. Consultați aici toate detaliile cu privire la noile jetoane.