Smartphones

Lenovo A1000 si Lenovo A3000 – Dual SIM si Android Jelly Bean

Lenovo A1000 si Lenovo A3000 – Dual SIM si Android Jelly Bean

Faimosul producător de echipamente de calcul, compania Chineza Lenovo tocmai a prezentat noile tablete A1000 şi A3000 la evenimentul MWC 2013, în Barcelona. Noile modele sunt soluţii mobile accesibile care se concentrează pe un echilibru delicat între funcţionalităţi şi preţul final.

Într-o mişcare interesantă, Lenovo a ales MediaTek (producător taiwanez) pentru furnizarea SoC-urilor (system-on-chip) care motorizează noile tablete. Această decizie contrastează puternic cu orientarea celor de la HP, companie americană care a ales producătorul chinez RockChip pentru furnizarea procesoarelor la tableta HP Slate 7.

Noile tablete sunt modele de 7 inch, dar cu numeroase diferenţe între ele. Lenovo A1000 foloseşte un procesor ARM dual core cu o frecvenţă de funcţionare de 1.2 GHz şi vine cu o memorie RAM de 1 GB şi 16 GB spaţiu de stocare în tehnologie NAND. Sistemul de operare este popularul Android 4.1 Jelly Bean de la Google, iar capacitatea de stocare poate creşte pana la 48 GB prin folosirea slotului microSD. Display-ul IPS are o rezoluţie modestă de numai 1024 pe 600 pixeli şi va fi interesant să vedem cum se va compara cu ASUS MeMO Pad 7 care are un procesor single core.

Lenovo A3000 creşte rezoluţia ecranului la 1024 pe 700 pixeli, dar şi dublează puterea de procesare folosind un CPU quad core care rulează la 1.2 GHz, de la aceeaşi companie MediaTek. O facilitate utilă şi interesantă este prezenţa a două sloturi SIM pentru funcţionare în mod dual-SIM. Capacitatea de stocare este fixată tot la 16 GB, iar slotul microSD este, de asemenea, prezent alături de cei 1 GB de memorie RAM.

Lenovo A3000 va avea o greutate 340 de grame şi 11 milimetri grosime. Aşadar, nimic impresionant din acest punct de vedere, dar este important să vedem ce schemă de preţuri va folosi Lenovo pentru noua sa linie de produse entry-level.