Gaming Tech

Microsoft plănuiește aplicații metaverse 3D pentru Xbox și jocuri

Microsoft plănuiește aplicații metaverse 3D pentru Xbox și jocuri

Microsoft tocmai și-a anunțat metaversul Microsoft Teams pentru întâlniri și apeluri video, dar compania are și planuri pentru jocuri și divertisment.

Vorbind pentru Bloomberg TV, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, spune că producătorul de software este „absolut” concentrat pe jocurile pentru metaverse cu Xbox.

„Puteți să vă așteptați cu siguranță să facem lucruri în gaming”, spune Nadella. „Dacă iei Halo ca pe un joc, este un metavers. Minecraft este un metavers, la fel și Flight Sim. Într-un anumit sens, astăzi sunt 2D, iar întrebarea este dacă poți acum să duci asta într-o lume 3D completă și intenționăm să facem acest lucru.”

De ani de zile așteptăm să vedem ce va face Microsoft pentru Minecraft pentru a-l transforma într-un metavers pentru căștile VR și AR. Compania a demonstrat inițial potențialul Minecraft cu realitate augmentată la introducerea inițială a căștilor HoloLens, uimind pe cei care au încercat experiența.

Părea să se lucreze la o versiune specială de Minecraft pentru HoloLens în urmă cu șase ani, dar până acum tot ce am văzut este Minecraft Earth, un joc mobil cu realitate augmentată, care vine și pleacă.

Minecraft acceptă deja căști VR.
Imagine: Microsoft

Transformarea Minecraft, Halo și Flight Sim în lumi 3D complete este un proiect ambițios, mai ales dacă aceste medii le vor permite jucătorilor să le exploreze împreună, alături de căști VR sau AR. Microsoft Flight Simulator face deja multe din acest lucru, jucătorii putând pilota avioane într-un mediu multiplayer care imită vremea și locațiile din lumea reală. Flight Sim și Minecraft au chiar și suport VR.

Nadella nu s-a angajat exact când vom vedea împingerea Microsoft într-un metavers 3D pentru jocuri mai larg. Anunțurile companiei Microsoft de astăzi se concentrează în principal pe avatare 3D și pe spații virtuale partajate, iar Xbox are propriile avatare 3D de ani de zile. Întrebarea va fi cum își adaptează Microsoft rețeaua de socializare AltspaceVR și jocurile primare pentru aplicațiile metaverse pe Xbox și dacă compania va aduce vreodată căști VR sau AR pe consolele Xbox.