Tech Diverse

Programul gratuit pentru laptop integrat în planul de reconciliere a lui Biden

Programul gratuit pentru laptop integrat în planul de reconciliere a lui Biden

După luni de negocieri, agenda Build Back Better a președintelui Joe Biden a avansat în ultima sa fază de dezbatere săptămâna aceasta. Proiectul de lege privind infrastructura bipartizană conține miliarde pentru a extinde banda largă de mare viteză în toată țara, cu scopul de a reduce decalajul digital în următorii 10 ani.

Dar avansul de 65 de miliarde de dolari al administrației pentru bandă largă poate ajuta doar conectarea familiilor care își permit un computer. Deci, cea mai recentă versiune a programului Build Back Better a lui Biden merge mai departe, alocand noi fonduri pentru a aduce americanilor săraci computere desktop, laptopuri și tablete finanțate de la nivel federal.

Săptămâna trecută, Casa Albă a lansat cea mai recentă versiune a planului Build Back Better, subliniind o propunere de buget de 1,75 trilioane de dolari pentru a combate schimbările climatice și a investi în alte servicii sociale precum Medicare. În cele peste 1.600 de pagini ale facturii se află o nouă inițiativă – Programul de granturi pentru dispozitive conectate – care ar ajuta la furnizarea de desktop-uri, laptopuri sau tablete gratuite sau cu reduceri pentru gospodăriile cu venituri mici. Pentru a atinge acest obiectiv, Departamentul de Comerț ar primi 475 de milioane de dolari pentru a acorda grupuri comunitare care doresc să distribuie aceste dispozitive la nivel local.

„Putem investi toți acești bani în pachetul de infrastructură în implementarea în bandă largă”, a declarat Jenna Leventoff, consilier principal pentru politici publice, într-un interviu pentru The Verge săptămâna trecută, „dar nu vom închide decalajul digital dacă vom nu vă asigurați că oamenii au computerele și tabletele de care au nevoie.”

În luna iunie a acestui an, doar patru din 10 adulți cu venituri mai mici au acces la un computer desktop sau laptop, iar majoritatea nu sunt proprietari de tablete, potrivit Centrului de Cercetare Pew. Doar 43% dintre adulții cu venituri mici au acces și la conexiuni în bandă largă la domiciliu. Aceste dispozitive și tehnologii sunt predominante în gospodăriile care câștigă 100.000 USD sau mai mult în fiecare an.

Programul pentru dispozitive a fost susținut de senatorul Raphael Warnock (D-GA) și deputatul A. Donald McEachin (D-VA), care au introdus Device Access for Every American Act în septembrie. Proiectul de lege inițial ar fi stabilit un program de 5 miliarde de dolari Comisiei Federale de Comunicații pentru a distribui tichete de până la 400 de dolari americanilor cu venituri mici pentru computere și tablete. Limbajul a fost ulterior inclus în pachetul de reconciliere bugetară Build Back Better și modificat în programul de granturi de aproape jumătate de miliard autorizat în prezent în temeiul măsurii.

„Este aproape imposibil să te descurci fără acces la un laptop sau o tabletă – mai ales după un an de adaptare la învățarea virtuală, lucrul și multe altele”, a spus Warnock într-o declarație de luni pentru The Verge. „Factura mea va ajuta să ne asigurăm că fiecare american, indiferent de venitul sau codul poștal, are capacitatea de a participa și de a prospera în economia noastră din ce în ce mai digitală.”

În timp ce majoritatea adulților cu venituri mai mici dețin smartphone-uri, experții susțin că dispozitivele mobile nu sunt suficiente pentru ca oamenii să concureze și să avanseze în economia digitală.

„Un telefon mobil nu este suficient. Nu este locul unde lucrez. Nu este locul unde îmi scriu CV-ul. Nu este locul unde lucrez pe foi de calcul”, a spus Angela Siefer, director executiv al Alianței Naționale pentru Incluziune Digitală. „Oamenii se descurcă cu un telefon mobil, dar cu siguranță nu poți prospera doar cu un telefon mobil.”

„UN TELEFON MOBIL NU ESTE SUFICIENT”
Finanțarea programului prin modelul de grant lasă specificul implementării la latitudinea grupurilor locale, care ar putea include orice, de la autorități de locuințe până la biblioteci locale. Experți precum Siefer și Leventoff se așteaptă, de asemenea, ca sectorul privat să joace un rol semnificativ în distribuirea dispozitivelor odată ce finanțarea grantului este aprobată de Congres. În speranța de a întinde și mai mult dolarii din grant, grupurile comunitare ar putea colabora cu producătorii de dispozitive pentru a cumpăra dispozitive în vrac sau pentru a le oferi la un preț redus.

Microsoft și-a lansat propriul program de dispozitive recondiționate gratuit sau la preț redus, numit Airband, la începutul acestui an. Programul colaborează cu organizații ale societății civile pentru a furniza dispozitive americanilor săraci. Începând din Los Angeles și New York, programul se așteaptă să se extindă în alte șase orașe în lunile următoare.

Multe universități oferă studenților adulți dispozitive de împrumut, dar aceste laptopuri sau tablete, de obicei, trebuie returnate după încheierea anului școlar. Aceasta înseamnă că elevii adulți ar putea să nu aibă acces la dispozitive gratuite sau la preț redus până în anul școlar următor.

„Există o mare diferență între a folosi un computer de împrumut și a-l avea pe al tău”, a spus Siefer. „Este înțelegerea a ceea ce poți face cu ea. Te vei juca cu setările. Toți învățăm făcând asta. Există o valoare uriașă în proprietatea asupra programelor de împrumut.”

Într-o convorbire de marți cu democrații Camerei, președintele Nancy Pelosi (D-CA) a spus că se așteaptă să încheie negocierile cu privire la probleme persistente, cum ar fi clima și prețul medicamentelor, înainte de sfârșitul zilei. Acest lucru ar putea stabili un vot final atât pentru infrastructura bipartizană, cât și pentru pachetele de reconciliere bugetară la etajul Camerei, fie joi, fie vineri, potrivit Politico.