Tech Accesorii

SONY SmartWatch 2 – Ceas cu touchscreen si NFC

SONY SmartWatch 2 – Ceas cu touchscreen si NFC

Noua jucărie digitală de la SONY este SmartWatch 2 și aceasta este practic un ceas cu un touchscreen de 1.6 inch care se va conecta imediat la telefonul tău inteligent, fără a fi nevoie să faci vreo procedură specializată. Acest lucru este posibil pentru că toate setările sunt sincronizate pe cele două aparate folosind tehnologia NFC.

Odată ce SONY SmartWatch 2 este conectat la smartphone, dispozitivele vor folosi tehnologia Bluetooth pentru a comunica, pentru că NFC este folosită numai pentru a transmite setările necesare pentru sincronizare. Ecranul are o rezoluție modestă de numai 220 pe 176 pixeli și va permite utilizatorului să răspundă la telefon și să citească SMS-uri. De asemenea, gadgetul va afișa și update-uri de Facebook sau Twitter, informații meteorologie sau un calendar.

SONY oferă acum peste 200 de aplicații Android care vor merge cu SmartWatch 2 și compania promite că totul va funcționa și mai repede cu noul gadget, pentru că ne oferă mai multă performanță. Nu prea putem să evaluăm creșterea de performanță în mod obiectiv pentru că SONY încă nu ne-a oferit nici o informație despre configurația hardware a noului dispozitiv. Totuși ne face plăcere să vă anunțăm că noul ceas inteligent este certificat IP57 și asta înseamnă că este waterproof și rezistent la praf.

Cel mai util scenariu de utilizare al noului SONY SmartWatch 2 este atunci când cumpărătorul folosește căști wireless, conectate la smartphone prin Bluetooth. Practic utilizatorul nu vrea să fie nevoit să scoată telefonul din geantă sau poșetă, de fiecare dată când are nevoie să vadă cine sună, ce SMS a primit sau când dorește să schimbe melodia sau volumul pe care îl aude în căști. Player-ul va fi complet controlat de smartwatch și, spre deosebire de o cască Bluetooth, vei putea răspunde la telefon după ce vezi, în prealabil, cine sună.

Per total, SONY SmartWatch 2 este cel mai bun telefon inteligent pe care l-am văzut până acum și credem că numai Apple iWatch îi va putea face competiție serioasă, când și dacă va fi lansat. Prețul încă nu a fost anunțat, iar disponibilitatea a fost anunțată pentru luna septembrie 2013.