Tableta

SONY Xperia Tablet Z – primele impresii

SONY Xperia Tablet Z – primele impresii

În cadrul unui eveniment ce a avut loc miercuri seară, pe 27 martie 2013, SONY a prezentat în România o gamă variată de produse şi tehnologii. Printre acestea a fost şi cea mai uşoară tabletă din lume – SONY Xperia Tablet Z.

Xperia Tablet Z are un design minimalist, elegant şi este cea mai performantă tabletă premium, de 10,1 inch, care vine echipată cu tehnologia LTE (Long Term Evolution). Rulează sistemul de operare Android 4.1. Tableta este incredibil de subțire și ușoară, având o grosime de doar 6,9 mm și cântărind 495 g.

Disponibilă în versiunile LTE și Wi-Fi, Xperia Tablet Z este prima tabletă care funcționează cu un procesor quad core asincronic Qualcomm Snapdragon S4 Pro și dispune de cea mai mare rezistență subacvatică, fiind imună la accidentele cu lichide vărsate peste ea sau la stropire. Pot confirma acest lucru pe testate. La fel ca şi fratele mai mic SONY Xperia Z, numit şi smartphone-ul minune, tableta poate fi scufundată în apă şi continuă să funcţioneze fără probleme.

Beneficiază de un ecran HD WUXGA, cu rezoluţia 1200 x 1920 pixeli şi care poate reda culori plăcute şi imagini bune datorită procesorului de imagine Mobile BRAVIA Engine 2. În cele 5 minute de utilizare, pot spune că mi-a plăcut cum se mişcă, am fost impresionat de sensibilitatea ecranului, dar cel mai mult mi-a plăcut pentru că este extrem de uşoară.

Pe Xperia Tablet Z întâlnim o cameră de 8 MP cu senzor „Exmor R pentru telefoane mobile”, precum şi o cameră frontală HD de 2 MP. Nu am testat camerele, nu ştiu cum fac pozele. Sper să ajungă şi în redacţia noastră pentru teste amănunţite.

Xperia Tablet Z include mai multe opţiuni de conectivitate. Include totodată şi funcţia One-Touch de la Sony, care îți permite să transferi conţinut de pe tableta HD pe televizor, la boxe sau pe smartphone, printr-o singură atingere între device-uri. Funcţia Universal IR Remote îți permite să controlezi televizorul sau alte device-uri Sony – precum şi produse de la alţi producători – direct de pe tabletă.

Încărcarea tabletei se face prin docking, neavând un port DC-in proprietar, dar şi prin port microUSB. Din informaţiile primite, docking-ul este opţional şi nu este deloc micuţ.

Legat de preţuri, SONY Xperia Tablet Z va costa de la 500 de dolari în sus, varianta cu 16GB şi Wi-Fi. Pentru tehnologia LTE trebuie să mai adăugaţi în medie cam 100 de dolari.