Gaming

Top 10 jocuri PC dintre cele mai preferate

Top 10 jocuri PC dintre cele mai preferate

Toţi pasionaţii de calculatoare au fost prinşi de magia jocurilor. Insă, de-a lungul timpului această pasiune începe să dispară puţin câte puţin. Chiar şi aşa, cu toţii ne readucem aminte de acele vremuri în care zile, săptămâni, luni sau poate chiar ani, întreaga atenţie ne era captată de aceste jocuri.

Locul 10 – Doom II

Doom-II

Anul apariţiei: 1994

Gen: FPS

Acesta este un joc care merită jucat până la ultimul nivel. Sunt nivele întortocheate în care se poate descoperi tot ce e bun şi tot ce rău. După o idee similară, puţin mai târziu a fost lansat Quake. Este un joc adevărat şi care merită a fi jucat până la final.

Locul 9 – Dune II

Dune-II

Anul apariţiei: 1992

Gen: RTS

Inspirat după cartea şi filmul cu acelaşi nume, Dune II este un joc ce s-a făcut cunoscut drept strămoşul RTS-urilor. La acea vreme, tehnologiile şi puterea de procesare se aflau la un nivel ce nu permitea crearea de efecte spectaculoase. Rasele cu concepte diferite şi diversitatea de elemente (clădiri, armament, unităţi, elemente neutre) a făcut ca Dune II să fie punct de plecare în crearea legendarelor RTS-uri Red Alert şi Warcraft.

Fiecare rasă avea avantajele şi dezavantajele ei. Harkonnen se impuneau prin răutate,  Atreides reprezentau rasa echilibrată, iar Ordos aveau drept atuuri rapiditatea şi viclenia.

Locul 8 – Warcraft III

Warcraft-III

Anul apariţiei: 2002

Gen: RTS

Inainte de Warcraft III, Starcraft, Age of Empires şi chiar şi Warcraft II, s-au numărat printre cele mai populare jocuri. Aceste jocuri aveau ca bază multiplayer-ul.

Warcraft III a fost însă un joc a cărui poveste a fascinate pe foarte mulţi. Foarte interesante în acest joc erau evoluţia şi destinul principalelor caractere.

Cel mai captivant erou a fost Arthas, un cavaler cinstit şi devotat care trece de partea răului, pentru ca în final să să ajungă personajul ce contribuie în mod decisiv la victoria binelui contra răului.

Locul 7 – Mortal Kombat 3

Mortal-kombat-3

Anul apariţiei: 1995

Gen: Fighting

MK III a fost jocul care cerea un calculator mai performant. Aceia care nu-l aveau îşi petreceau timpul la rude sau la vecini unde se organizau adevărate campionate de Mortal Kombat.

Este un joc classic care merită jucat în locul celor de tip 3D.

Locul 6 – Quake II

Quake-2

Anul apariţiei: 1997

Gen: FPS

Chiar dacă Quake II nu a fost cel mai reuşit FPS din toate timpurile, acest joc ar putea fi plasat pe locul al II-lea, după Counter Strike şi înaintea lui Unreal Tournament. Half Life este un joc extraordinar în single player după care a fost construit Counter-Strike.

Counter este un joc ce s-a bazat pe realism şi pe jocul de echipă, însă Quake 2 este primul la capitolul viteză, frenezie, este jocul unde nu există strategii, ci doar precizie şi reacţii prompte.

Locul 5 – Worms II

Worms-II

Anul apariţiei: 1997

Gen: strategie

Dacă la Mortal Kombat ne duelam unu la unu, odată cu apariţia jocului Worms a început nebunia marilor confruntări.

Worms Reloaded nu s-a schimbat prea mult. Pe de o parte e bine, însă pe de altă parte este destul de greu de acceptat faptul că după mai bine de 10 ani nu a adus nimic nou şi semnificativ.

Locul 4 – NFS

NFS

Anul apariţiei: 2000

Gen: simulator auto

Mi se pare în continuare simulatorul suprem Pe partea de curse de stradă, NFS este în continuare simulatorul supreme.

Ideală ar fi lansarea unui nou joc care să păstreze realismul din NFS 5, să aducă modele şi de la alţi producători auto şi trasee care să încânte prin decoruri. Atractive sunt şi efectele cu blur, scântei şi alte artficii.

Locul 3 – Diablo II

Diablo-II

Anul apariţiei: 2000

Gen: RPG

Diablo este un joc care impresionează prin universul înfiorător şi neprevăzut.

De altfel, Diablo II este unul dintre acele jocuri pe care nu doar că nu le poţi uita, dar care îţi întipăresc în minte scenarii în detaliu, de neuitat.

Locul 2 – Heroes of Might and Magic III

Heroes-of-might-and-magic-3

Anul apariţiei: 1999

Gen: TBS (Turn Based Strategy)

HOMM III este un joc care a creat dependenţă în rândul tinerilor.

Succesorul acestuia, Heroes IV a fost o mare dezamăgire, însă Heroes III a rămas cel mai reuşit, chiar dacă grafica este de natură inferioară. Creaturile au fost gândite atât de bine, încât se ajungea la acea satisfacţie uriaşă oferită de lupte între armate, lupte ce durau uneori chiar peste o oră.

Locul 1 – Seria Fallout

Fallout

Gen: RPG / FPS RPG

Cei mai tineri cunosc cu siguranţă Fallout 3 şi New Vegas, care sunt nişte jocuri cu adevărat extraordinare. La vremea lor Fallout şi Fallout 2 au fost cele mai interesante şi originale, excepţie făcând Fallout Tactics, singurul titlu nereuşit din întreaga serie.

Arme improvizate, creaturi ciudate, peisaje ‘deprimante, toate acestea sunt ingredientele pentru care seria Fallout merită parcursă de la primul până la ultimul episod.