Stiinta Tech

Oamenii de știință au descoperit cum să folosească cristalele de timp pentru a alimenta supraconductorii

Oamenii de știință au descoperit cum să folosească cristalele de timp pentru a alimenta supraconductorii decembrie 3, 2020
Scientists-discover-how-to-use-time-crystals-to-power-superconductors

Fizicienii au propus folosirea cristalelor de timp pentru a determina tehnica de calcul cuantic.

·         O echipă de oameni de știință au propus utilizarea cristalelor de timp pentru a alimenta supraconductorii topologici.

·         Abordarea ar putea duce la calculatoare cuantice fără erori.

·         Cristalele de timp par să încalce legile fizicii.

Cristalul de timp este o colecţie de atomi, destul de depărtaţi unul de celălalt, dar care interacţionează între ei. S-a propus îmbinarea cristalelor de timp cu superconductorii topologici pentru aplicații de calcul cuantic fără erori, de cronometrare extrem de precisă și multe altele.

Cristalele de timpul au fost propuse mai întâi ca structuri ipotetice de către fizicianul, câștigător al Premiului Nobel, Frank Wilczek și fizicienii MIT în 2012. Caracteristica remarcabilă a cristalelor timpului este că se vor mișca fără a folosi energie.

Ei s-ar mișca când se află la cea mai mică energie, parând a fi într-un fel de mișcare perpetuă. Matematic, Wilczek ne-a oferit dovezi care au demonstrat cum atomii de materii cristalizante pot forma în mod regulat rețele repetate în timp, fără a consuma sau a produce energie.

Cristalele timpului au fost create în diferite laboratoare.

Acum, cercetătorii de la California Institute of Technology (Caltech) și de la Weizmann Institute din Israel au descoperit că se poate crea un sistem care combină cristalele de timp cu așa-numiții supraconductori topologici.

Câmpul topologiei analizează proprietățile obiectelor care nu se pot schimba în ciuda unor deformări precum întinderea, răsucirea sau îndoirea. Într-un izolator topologic, proprietățile legate de funcția de undă electronică ar putea fi considerate invariante topologic.

Fermionii Majorana sunt particule care au propriile lor anti-particule.

Cercetarea a fost condusă de Jason Alicea și Aaron Chew de la CalTech, precum și de David Mross de la Institutul Weizmann din Israel.

În timp ce studia fermionii Majorana, echipa a observat că este posibil să se îmbunătățească supraconductorii topologici prin cuplarea acestora cu grade magnetice de libertate care ar putea fi controlate. Prin transformarea acestor grade magnetice de libertate într-un cristal al timpului, superconductivitatea topologică răspunde în moduri deosebite.

O modalitate în care fenomenul observat de oamenii de știință ar putea fi potențial exploatat este de a crea qubituri mai stabile.

Popular Mechanics a afirmat că, cursa pentru a crea qubituri se află în pragul unei adevărate revoluții a tehnologiei cuantice.

Alicea a spus că este tentant să ne imaginăm că generăm câteva operații cuantice utile prin controlul gradelor magnetice de libertate care se împletesc cu fizica topologică. Sau poate anumite canale de zgomot pot fi suprimate prin exploatarea cristalelor de timp.