Stiinta Tech

Jeff Bezos anunță prima donaţie de 10 miliarde de dolari pentru a combate schimbările climatice

Jeff Bezos anunță prima donaţie de 10 miliarde de dolari pentru a combate schimbările climatice decembrie 3, 2020
Jeff-Bezos

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care încă de la începutul acestui an s-a angajat să doneze 10 miliarde de dolari pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice, a anunțat subvenții în valoare totală de aproximativ 800 de milioane de dolari pentru 16 grupuri de mediu diferite.

Beneficiarii includ o serie de grupuri proeminente care se ocupă de încălzirea globală, inclusiv Fundația ClimateWorks, Fondul de apărare a mediului, Consiliul de apărare a resurselor naturale, Uniunea oamenilor de știință interesaţi şi Institutul de resurse mondiale

In ultimele luni am învăţat de la un grup de oameni foarte inteligenți care au muncit pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a impactului acesteia asupra comunităților din întreaga lume. Intr-o postare pe Instagram bezos a afirmat că este foarte încântat de această iniţiativă şi că şi-a propus să îi ajute.

Unele dintre fonduri vor fi utilizate pentru proiecte specifice. Fondul pentru apărarea mediului, care a primit 100 de milioane de dolari, a declarat că va folosi banii pentru a lansa un satelit ce poate măsura emisiile de metan, un gaz cu efect de seră de aproximativ 30 de ori mai mare decât potențialul de încălzire al dioxidului de carbon.

Uniunea Oamenilor de Știință interesaţi a declarat că va folosi subvenția sa de 15 milioane de dolari pentru a susţine actualizarea rețelei electrice din SUA și pentru electrificarea camioanelor comerciale, o sursă majoră de emisii.

Bezos, care este cel mai bogat om din lume, s-a angajat la începutul acestui an să ofere 10 miliarde de dolari pentru a ajuta la finanțarea luptei împotriva schimbărilor climatice, pe care a numit-o o amenințare existențială. Aceasta reprezintă aproximativ 5% din valoarea sa totală, calculată de indicele Bloomberg Billionaires Index.

Amazon s-a angajat să doneze 2 miliarde de dolari pentru cauzele climatice. Prima sa rundă de subvenții a finanțat startup-urile care lucrează la noi tehnologii pentru decarbonizarea economiei.

Compania și fondatorul acesteia au strâns multe critici din partea ecologiștilor, care subliniază că emisiile de carbon ale Amazonului au crescut și că societatea a încercat să disponibilizeze angajații care au vorbit despre această problemă.

Cu toate acestea, 10 miliarde de dolari reprezintă o sumă importantă de bani. Anul trecut, doar 2% din totalul dolarilor filantropici s-au îndreptat către atenuarea schimbărilor climatice cauzate de om, potrivit Fundației ClimateWorks.