Business Tech

Va demisiona Mark Zuckerberg?

Va demisiona Mark Zuckerberg?

Frances Haugen, fostă angajată a companiei, crede că Facebook ar fi „mai puternică” dacă fondatorul Mark Zuckerberg ar demisiona din funcția de director executiv.

Haugen a declanșat cea mai recentă furtună în jurul Facebook – care și-a schimbat numele corporativ săptămâna trecută în Meta – când a divulgat zeci de mii de pagini de documente interne ale companiei Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse, parlamentari și Wall Street Journal. Luna trecută, un consorțiu de organizații de știri, inclusiv CNN, a obținut și documentele, cunoscute acum sub numele de „Facebook Papers” și a publicat zeci de articole.

Va demisiona Mark Zuckerberg?

Cred că este puțin probabil ca compania să se schimbe dacă el rămâne CEO. Sper că poate vedea că există atât de multe lucruri bune pe care le poate face în lume și poate că este o șansă ca altcineva să preia frâiele. Cred că Facebook ar fi mai puternic cu cineva care ar fi dispus să se concentreze pe siguranța utilizatorilor. (Haugen, în timpul unui interviu pe scenă la conferința tehnologică Web Summit din Lisabona)

Documentele oferă cea mai profundă dovadă de până acum asupra multor dintre cele mai mari probleme ale companiei, inclusiv modul în care discursul instigator la ură și dezinformarea sunt amplificate pe platformă, modul în care grupurile coordonate sunt capabile să-și folosească aplicațiile pentru a provoca violență și vătămare în lumea reală.

La rândul său, Facebook, devenit Meta, a respins în mod repetat afirmațiile lui Haugen și a spus că documentele pe care le-a scurs oferă o imagine denaturată a cercetărilor și eforturilor companiei.

În centrul acestor povești se află o premisă care este falsă. Da, suntem o afacere și facem profit, dar ideea că facem acest lucru în detrimentul siguranței sau al bunăstării oamenilor înțelege greșit unde se află propriile noastre interese comerciale. (Andy Stone, purtătorul de cuvânt al Facebook)

Parlamentarii americani i-au cerut lui Zuckerberg să depună mărturie în fața Congresului, iar unii susținători ai siguranței tehnologice au cerut o schimbare a conducerii gigantului rețelelor sociale. Cu toate acestea, nu se pare că Zuckerberg intenționează să demisioneze prea curând.

Sursa: cnn.com