Gaming

Xbox Series X, Bethesda și Game Pass

Xbox Series X, Bethesda și Game Pass

Microsoft, Sony și Nintendo fac parte din generaţiile anterioare de console.

Nintendo a fost cel mai neobișnuit, continuându-şi drumul cu console precum Wii, 3DS și Switch.

Pentru a primi de la diverşi editori cele mai importante ştiri ale zilei vă puteţi abona la newsletter-ul CNET Now.

Timp îndelungat Microsoft și Sony au concurat unul cu celălalt. În afară de principalele produse exclusive, jocurile erau aceleași. Puterea de procesare a fost în mare parte aceeași, iar panourile de control erau identice. Uneori, chiar și componentele au fost similare. Mult timp alegerea unui PlayStation sau Xbox a fost destul de dificilă.

Cu toate acestea, această generație pare a fi diferită. Anunțul făcut de Microsoft cum că a cumpărat Bethesda pentru o sumă enormă de 7,5 miliarde de dolari reflectă acest lucru.

Xbox are Game Pass, un serviciu cu peste 100 de jocuri şi care este disponibil contra unei taxe lunare.

Game Pass este un serviciu de jocuri asemănător Netflix, care, la lansare, va fi cel mai important punct de vânzare al Xbox Series X. Game Pass Ultimate este un tip de abonament care permite jucătorilor să descarce și să joace o mulţime de jocuri pentru 15 USD pe lună. În acest moment, Game Pass Ultimate are un preţ destul bun pentru amatorii de jocuri.

În timp ce Sony dorește să meargă în continuare în același ritm, vânzând console și câștigând bani cu cele mai bune exclusivități din lume, precum God of War și The last of us partea a II-a, Microsoft încearcă să se extindă într-o direcție diferită: consolele sunt acum un alt mijloc de a construi un Game Pass cu o bază de abonați – o bază care a crescut cu 50% în ultimele șase luni. In prezent Game Pass are 15 milioane de abonaţi. Este un număr destul de mare care va reuşi să crească considerabil în următorii ani

Fiecare pas pe care Microsoft îl face în prezent în domeniul consolei pare a fi extrem de important pentru a crește baza de abonați a Game Pass. Anunțată recent, Xbox Series S este o versiune mai mică, mai ieftină și mai puțin puternică a Xbox Series X.

Microsoft pledează chiar pentru modele mai mari de abonament, similare telefoanelor mobile, care nu mai fie nevoie de alţi bani pentru o consolă. Pentru mai puțini bani pe lună, iubitorii de jocuri pot avea acces nu doar la Game Pass, ci și la Xbox.

Chiar și jocurile foarte mari, cum ar fi achiziționarea Bethesda de 7,5 miliarde de dolari, sunt inspirate de Game Pass. De curând, Microsoft a anunțat că jocuri precum Starfield vor fi în esență gratuite atunci când vor fi lansate ca parte a Game Pass. Starfield Power este disponibil pe PS5 (nu știm încă dacă Microsoft va păstra viitoarele jocuri Bethesda drept exclusivitate). Cu toate acestea, cei ce doresc să joace Bethesda pe o consolă Sony, cel mai probabil vor trebui să plătească aproximativ 70 de USD.

PS5 și Xbox Series X sunt două console foarte diferite. Chiar și design-urile par să reprezinte diferitele strategii ale Sony și Microsoft.

PlayStation 5 este o nouă tehnologie care va apărea curând. Pe de altă parte, Xbox Series S și Series X sunt console care ar trebui să dispară. Xbox Series X este o consolă destul de puternică, însă PS5 arată precum o navă spațială.

Datorită acestei generații, succesul Sony și Microsoft este măsurat prin diferite standarde. Probabil că Sony va continua să se concentreze asupra numărului de console livrate și asupra numărului de jocuri vândute. Insă, Microsoft se angajează să își construiască baza de abonați și orice fel de vânzări de console şi titluri exclusive.

Sony și Microsoft au jocuri foarte diferite.

Se poate comanda, în prealabil, noua consolă de jocuri Xbox Series X, însă, dacă nu sunteți siguri încă unde poate fi plasată o nouă comandă, luați în considerare GameStop. Este un  magazinul care oferă până la 200 USD credit necesar achiziționării noii Xbox. Acest lucru ar putea reduce prețul net la 300 USD. De asemenea, se poate aplica același credit şi pentru Xbox Series S, având un preț final de doar 100 USD.      Valoarea creditului pe care îl obțineți depinde de consola pe care doriţi să o achiziţionaţi. Iată opțiunile disponibile și valorile acestora:

Xbox One (500 GB): 100 USD

Nintendo Switch Lite, Xbox One S, PS4 (500 GB): 125 USD

Nintendo Switch, PS4 (1 TB): 175 USD

Xbox One X, PS4 Pro: 200 USD

Iată câteva jocuri Xbox Series X şi Xbox Series S de la Microsoft:

Halo Infinite – Anunțat alături de Project Scarlett, acest „reboot spiritual” va putea oferi o campanie de 60 de cadre pe secundă pe Xbox Series X, precum și o lansare pe PC și Xbox One.

Fable – Un reboot al francizei fantasy care este în curs de dezvoltare. Nu se ştie încă o dată precisă de lansare, însă, în curând, va ajunge pe Xbox Series X și PC.

State of Decay 3 – O continuare a seriei de zombie open-world de la Undead Labs care este în curs de dezvoltare, urmând să apară pe Xbox Series X și PC.