Tech Aplicatii mobile

4 servicii gratuite de e-mail. Care este cel mai bun?

4 servicii gratuite de e-mail. Care este cel mai bun?

Există multe variante gratuite care permit obţinerea unei căsuțe poștale electronice. Printre cele mai cunoscute se numără Yahoo Mail și Gmail. Cu toţii ne gândim care ar fi cea mai bună variantă ce poate fi aleasă. Iată o listă ce ce prevede 4 variante din care fiecare îşi poate alege pe cea care i se potrivește cel mai bine.

Outlook Mail

Outlook

Este o variantă oferită de Microsoft care este folosită cel mai des. Este cel mai bine structurată, mult mai arătoasă și mai elegantă. Cel puțin asta este percepția mea. Fiecare poate beneficia de o adresă de e-mail, de 5 GB spațiu de stocare în cloud, de o agendă și acces gratuit la serviciul Microsoft Office Online. Există și o aplicație pentru telefon pentru a putea sincroniza e-mailurile și pentru a putea avea acces la un serviciu care să ajute la întocmirea unei liste (de cumpărături, activități, idei etc.).

Gmail

Gmail

Cei de la Google au afirmat că nu se poate face abstracţie de Gmail. Printre principalele avantaje ale Gmail se numără spațiul de stocare de 15 GB și toate serviciile conexe la care există acces. Pentru mulţi interfaţa Gmail nu se potriveşte prea bine, alegând astfel serviciul de Outlook.

Spre deosebire de Yahoo Mail, Gmail poate primi actualizări atât pentru partea de securitate, cât și pentru toate celelalte servicii. Sunt multe persoane care nu au reuşit să se dezaboneze de la anumite newslattere, iar această funcţie nouă a reuşit să resolve această problemă.

Și din punct de vedere al securității Gmail este cotat mai bine decât Yahoo. Chiar dacă acea funcție care avertizează primirea unui mesaj cu un cod pe telefon la fiecare logare este enervantă, de foarte multe ori este extreme de benefică. Cel mai rău este faptul că, odată ce aceea funcţie a fost activată, ea nu se mai poate dezactiva.

Adresele serverelor de intrare și ieșire se găsesc la fel de ușor ca în cazul Yahoo, dar cu toate acestea, logarea pentru fiecare client în parte se va realiza cu o parolă diferită (o parolă ce este oferită de Google și care nu poate fi schimbată). Si Yahoo, şi Gmail au și părți bune, dar și părți rele.

Sunt 2 servicii care se aseamănă din multe puncte de vedere, însă, folosirea Gmail are mai multe avantaje, bucurându-se de un plus de viteză, de update-uri, iar cel mai important este că încă se menţine, faţă de Yahoo care a început să dea semne de prăbuşire.

Yahoo Mail

Yahoo

Yahoo Mail este prima soluție pentru poștă electronică folosită. La aceea vreme foarte mulţi foloseau Yahoo Messenger, un serviciu care acum nu mai există. Yahoo a început să renunţe la multe servicii. Printre acestea se numără şi yahoo Voice. Există persoane care folosesc o astfel de adresă doar pentru a primi mesaje de tip promoţional. Are 1 TB spațiu de stocare pentru e-mailuri, dar este o soluție lentă când este vorba de a trimite sau de a primi un e-mail. Majoritatea e-mailurilor intră în spam, multe se primesc mai greu, altele nu se primesc deloc, aceastea fiind probleme des întâlnite la Yahoo.

O latură bună a acestui serviciu este faptul că se poate folosi ușor un client de mail, acesta având acces la toate adresele serverelor de intrare și ieșire (aproximativ toate serviciile de mail oferă astfel de adrese adrese, dar, deseori, pot apărea probleme).

Yahoo Mail se poate folosi pentru a verifica căsuţe de e-mail de pe servicii precum Gmail, Aol şi Outlook. Cei ce doresc să folosească mai multe servicii simultan, o pot face prin utilizarea unei singure apluicaţii pentru toate. Avantajul Yahoo Mail este acela că este un serviciu gratuit, iar cel mai important aspect este acela că deţine o nouă metodă de securitate, Account Key, ce poate asigura o protecţie sigură a căsuţelor de e-mail, accesul realizându-se doar pe baza autentificării cu ajutorul aplicaţiei mobile, fără a avea o parolă clasică.

ProtonMail

Proton-Mail

O soluție mai puţin folosită este cea de la ProtonMail. Este o opțiune ce a fost realizată  pentru cei care țin mult la securitate datelor. ProtonMail este un serviciu ce poate oferi gratuit o soluție de poștă electronică. Varianta gratuită oferă 500 MB spațiu de stocare și 150 de mesaje primite sau trimise într-o zi.

E-mail propriu 

E-mail-propriu

Pentru cei care nu doresc să-şi aleagă niciuna din variantele menţionate anterior, există posibilitatea creării unei adrese de e-mail proprie. Este nevoie de un nume de domeniu și un plan de hosting. De exemplu, la PC-Config se pot crea foarte multe adrese de e-mail folosindu-se extensia @pc-config.info.

In ziua de astăzi majoritatea folosesc Gmail, un servciu care oferă mai multe opţiuni decât Yahoo.