Social Media

Sfaturi pentru crearea de videoclipuri de marketing

Sfaturi pentru crearea de videoclipuri de marketing

În ultimii ani, videoclipurile au făcut incursiuni în marketingul digital, apărând ca un instrument promoțional puternic pentru companii pentru a-și promova produsele într-un mod captivant. Deși, atunci când vine vorba de marketingul video, există câteva reguli clare pe care ar trebui să le respecte companiile pentru a-și realiza corect videoclipurile.

Realizaţi o poveste

Realizaţi o poveste eficientă dintr-un videoclip! După observaţia făcută de Institutul de Marketing Digital, companiile ar trebui să utilizeze puterea afectivă a videoclipurilor apelând la nevoile și dorințele clienților lor.

Asigurați-vă că introducerea iese în evidenţă

Având în vedere acest lucru, introducerea videoclipului este extrem de importantă și ar trebui să aibă caracter distractiv și informativ, pentru a atrage atenţia și pentru a-i încuraja să vizioneze întregul videoclip.

Creați un titlu stimulativ

același timp, titlul videoclipului ar trebui să fie motivant și atrăgător pentru a atrage atenția spectatorului. Dacă se vor folosi cuvinte cheie există posibilitatea ca videoclipul să apară mai uşor atunci când este căutat de cei direct interesaţi.

Concentrați-vă pe misiune și mai puțin pe produs

În loc să vă concentrați pe produs și pe toate beneficiile acestuia, concentaţi-vă mai mult pe mesajul pe care îl poate transmite. Dove, de exemplu, sunt salutați, sunt experți în crearea videoclipurilor emoționale virale care se concentrează mai puțin pe produsul lor și mai mult pe misiunea lor.

Nu vă plictisiţi

Cine şi-ar dori să vizioneze un videoclip plictisitor? Cei ce doresc ca un videoclip să aibă succes, este necesar ca acestea să fie incitante și inspiratoare şi care să nu plictisească niciodată.

Nu exageraţi!

Pentru o vizualizare cât mai amplă, cantitatea de informaţii nu trebuie să pară exagerată.

Realizaţi-l potrivit pentru mobil

Deoarece există din ce în ce mai mulți oameni care folosesc dispozitivele mobile pentru a se conecta la internet, este necesar că videoclipurile să se potrivească şi pentru mobil. De fapt, potrivit YouTube, consumul video mobil crește cu 100% în fiecare an! Prin urmare, videoclipurile de marketing trebuie să poată fi descărcate și vizionate pe dispozitive mobile.

Gândiți-vă la SEO

Pur și simplu, Google îndrăgeşte conținutul video, iar o campanie eficientă de marketing video ar trebui să aibă în vedere optimizarea motorului de căutare (SEO). Pentru a spori SEO-ul videoclipului, realizaţi-l cu o descriere amplă, etichetată cu cuvinte cheie relevante.

Includeți adresa URL în videoclip

Afișarea adresei site-ului dvs. într-un videoclip de marketing este o modalitate bună pentru companii de a obține vizualizări.

Educați-vă publicul

După cum informează Institutul de Marketing Digital, una dintre cele mai puternice modalități de implementare a unui marketing video eficient este educarea spectatorilor. In general, videoclipurile care oferă sfaturi şi informații pot fi mai eficiente decât un videoclip promoțional.

Faceți videoclipul mai plăcut cu muzică

Muzica este un instrument puternic pentru conținutul video, trezind o multitudine de emoții. Nu vă fie teamă să folosiți muzică în videoclipul pe care-l creaţi. Să fie o muzică care să se potrivească cu starea mesajului, făcând astfel videoclipul mai interesant și mai emotiv.

Utilizați conținutul video generat de clienți

A-ți ruga clienții să vorbească despre modul în care au folosit și au beneficiat de produsul tău, poate fi un mod puternic de a atrage clienții posibili.

Indeamnă-ti clienţii la acțiune

Vedeţi ce îşi doresc spectatorii să facă după ce au vizionat videoclipul și apoi încurajează-i să facă acest lucru fără a fi în mod evident vânzător.

Tineţi spectatorii în culise

Publicului îi place marketingul video deoarece acesta oferă ocazia perfectă de a-şi duce clienții în culise.

Includeți videoclipuri cu tutoriale

Postarea de tutoriale relevante este o modalitate excelentă de a vă conecta și de a interacționa cu clienții. Tutorialele sunt realizate pentru a atrage publicul cu conținut informativ și util.

Videoclipurile să nu fie lungi

Spectatorii online nu au adesea mult timp liber pentru a viziona un videoclip nou. Astfel, videoclipurile de marketing mai scurte pot funcționa mai bine decât cele lungi.

Utilizaţi o voce de calitate

Cuvintele rostite clar și cu profesionalism, vor face ca videoclipul să arate mai bine. A apela la un profesionist este cea mai bună idee.

Utilizați aplicații micro-video

Conținutul scurt și concis va triumfa întotdeauna asupra formelor mai lungi de conținut, în special pe canalele de socializare. Specialiștii în marketing video ar trebui să ia în considerare utilizarea aplicațiilor micro-video, care scurtează videoclipurile la mai puțin de 10 secunde, astfel încât să fie ideale pentru a le distribui pe Instagram și Twitter.

Adresaţi întrebări

Incercaţi să creați interacțiune și conversație, adresând întrebări spectatorilor. Spectatorii au dreptul să lase comentarii.

Nu creaţi perfecțiune

Videoclipurile de marketing nu sunt asemenea filmelor de la Hollywood. In acest sens nimeni nu se va așteapta la perfecțiune.

Dar nu uitați de calitatea producției

O idee bună ar fi să apelăm la expertiza unei companii profesionale de producție video pentru a ne asigura că videoclipul este un produs de o înaltă calitate.

Utilizați videoclipuri pentru a vă ajuta să creați propria strategie eficientă de marketing video

Vizionaţi aprecierile YouTube pentru a vedea cum companiile construiesc deja videoclipuri care au reușit să devină virale.

Construiți hype în jurul lansării videoclipului

În loc să mergeți mai departe și să lansați videoclipul, creați un hype în jurul videoclipului promovând data lansării acestuia pe site-ul dvs., pe blog și pe canalele de socializare.

Oferă umor

Nu toate videoclipurile trebuie să fie serioase. Dimpotrivă, puţin umor poate funcționa bine pentru a genera mai mult interes pentru videoclipul dvs.

Încorporați videoclipul în paginile de destinație

Gândiți-vă strategic unde veți plasa videoclipul dvs. de marketing. Statisticile arată că încorporarea videoclipurilor în paginile de destinație poate crește ratele de conversie cu până la 80%.