Social Media

’’Robotul acrobat’’ Facebook, recent construit, face internetul mai putin costisitor

’’Robotul acrobat’’ Facebook, recent construit, face internetul mai putin costisitor

Facebook a dezvoltat de curand un robot despre care am putea spune ca este asemenea unui acrobat, robot care poate instala cu usurinta si rapiditate, fibra optica pe cablurile destinate curentului electric.

Mai mult decat atat, fibra optica, durabila, a fost realizata tot in cadrul companiei. Pentru mai multe informatii legate de acest subiect de actualitate, continua sa citesti acest articol.

Facebook ne aduce la cunostinta faptul ca acest model de extindere a retelelor de internet, este extrem de accesibil din punct de vedere financiar, ceea ce inseamna ca aceasta reprezinta o modalitate potrivita pentru tarile aflate in curs de dezvoltare.

Metoda clasica si binestiuta de toata lumea este ingroparea retelelor, mai ales atunci cand vine vorba de zonele rurale, unde conexiunea la internet este ceva mai dificila.

Practic, compania nu are in plan sa ofere internet in mod direct prin intermediul clasicelor cabluri, ci planuieste sa licentieze tehnologia cea noua pentru alte companii interesate sa o dezvolte.

Prin urmare, compania care a primit licenta gratuit, este NetEquity Networks. In curand, aceasta va incepe sa testeze noua tehnologie, si urmeaza sa vedem cum vor evolua lucrurile in acest sens.

In ce consta aceasta tehnologie

Aceasta tehnologie este una destul de diferita de cea clasica. Fibra este practic infasurata de ‘’robotul’’ creat de Facebook, in jurul cablurilor.

Important de stiut este si faptul ca Facebook a declarat ca nu este investitor in aceasta companie, si prin urmare nu va avea absolut nici un drept in ceea ce priveste reteaua dezvoltata de NetEquity.

Chiar si asa, cele doua companii sunt destul de apropiate. Fondatorul, Isfandiyar Shaheen, a fost in trecut consultant Facebook, dupa care a decis sa devina antreprenor sustinut de companie.

Pentru realizarea robotului, compania a lucrat impreuna cu ULC Robotics, iar divizia Facebook Connectivity a colaborat cu Wayne Kachmar pentru realizarea noilor cabluri de fibra optica.

Acest robot inovator are capacitatea de a intinde aproximativ 1 km de cablu inainte de a fi necesara alimentarea. In plus, fibra optica este infasurata in jurul liniilor de electricitate.

Competitia pentru dezvoltarea acestui tip nou de retele de internet in statele defavorizate sau in cele care inca se afla in curs de dezvoltare este cu siguranta una destul de acerba.

De curand, Alphabet a inceput sa ofere acces la internet in Kenya, cu ajutorul diviziei sale Loon, iar serviciul este disponibil prin intermediul a nici mai mult nici mai putin de 35 de baloane care zboara la mare inaltime.

Facebook are si alte proiecte inovatoare de viitor

Facebook nu a incetat niciodata sa aduca pe piata cele mai inovatoare solutii, pe mai multe planuri, si asta pentru a ajuta semnificativ la dezvoltarea intregii lumi.

Compania are in vedere si un alt proiect imens, si anume sa creeze si un cablu de internet urias, cablu care se pare ca va fi montat pe fundul marii, iar scopul sau va fi acela de a usura accesul la internet in anumite zone din lume precum Africa.

Acest cablu va avea o lungime imensa de 37.000 km, si va avea capacitatea de a oferi conexiune la internet pentru 23 de tari precum Africa, Europa, si Orientul Mijlociu.

Toate aceste zone vor fi practic interconectate cu ajutorul acestui proiect dezvoltat de Mark Zuckerberg.

Fara nici o indoiala, din ce in ce mai multe companii din Sillicon Valley au interese majore in Africa, indiferent ca vorbdim de extindere sau investitii.

Daca ar fi sa privim putin in urma si sa vedem cum era viata noastra inainte de Facebook si internet, si cum este aceasta in momentul prezent, cu siguranta am realiza cat de mult a evoluat tehnologia si cat de mult ne-a simplificat aceasta viata.

Astazi, ne putem bucura de o platforma de socializare absolut extraordinara din foarte multe puncte de vedere, retea de socializare care ne ajuta sa ne conectam la oamenii dragi noua, care ne ofera ocazia de a cunoaste oameni noi, de a promova business-uri, etc.

Toate acestea sunt acum posibile pentru ca exista Facebook, si mai ales pentru ca exista conexiunea la internet.

Compania Facebook nu se opreste aici, ci este intr-o continua dezvoltare, dorindu-si sa isi intreaca limitele astfel incat cu totii sa putem beneficia de cele mia bune si utile servicii.

Cel mai probabil, Facebook va continua sa ne surprinda cu tot felul de inovatii si in anii urmatori, ceea ce nu poate decat sa ne bucure.

Asteptam cu mare interes ca si viitoarele proiecte sa se realizeze si sa ne ofere avantaje dintre cele mai mari, poate chiar mai mari decat cele de pana acum.