Smartphones

7 Cele mai bune aplicatii de editat poze pentru iPhone si Android

7 Cele mai bune aplicatii de editat poze pentru iPhone si Android august 13, 2020
7-Cele-mai-bune-aplicatii-de-editat-poze-pentru-iPhone-si-Android

7 Cele mai bune aplicatii de editat poze pentru iPhone si Android

Nu exista nici o indoiala ca o fotografie buna face cat o mie de cuvinte. Tehnologia moderna din ziua de azi este pur si simplu extraordinara, si asta pentru ca ne ofera o multime de aplicatii care ne pot ajuta sa editam fotografiile intr-un mod profesionist.

Stim cu totii ca nu toate pozele facute cu telefonul mobil ies asa cum ne-am dori, si atunci aceste aplicatii ne sunt de un real ajutor.

Tocmai de aceea, am ales sa iti prezentam in acest articol, 7 cele mai bune aplicatii de editat poze, atat pentru iPhone cat si pentru Android. Iata care sunt acestea:

1. Adobe Photoshop Fix

photoshopfix

Ceea ce are deosebit aceasta aplicatie este faptul ca in momentul in care ai incarcat o fotografie de tip portret, aceasta va inregistra in mod automat trasaturile faciale.

Apoi, va trebui doar sa ajustezi dimensiunile si sa aplici acele filtre care te intereseaza. Adobe Photoshop Fix este mai mult o aplicatie destinata corectarii pozelor decat aplicarii anumitor filtre.

Utilizatorul poate ajusta culorile dupa bunul sau plac, umbrele si luminozitatea, si per total este o aplicatie destul de intuitiva. Daca esti utilizator Creative Cloud, atunci poti cu usurinta sa impartasesti pozele tale direct in Photoshop pe desktop.

Dacă sunteți nou în editarea de fotografii și nu ați folosit niciodată acest software înainte, rețineți că puteți sa-l luati,  download Photoshop gratuit,  pentru a-l testa înainte de a vă angaja la o achiziție.

2. Adobe Photoshop Express

photoshopexpress

Daca esti in cautare de cele mai bune tool-uri de editare din Photoshop, atunci o mare parte dintre acestea le vei gasi in aceasta aplicatie. Adobe Photoshop Express dispune de tool-uri precum saturatie, corectie ochi rosii, brightness, si cropping.

Ceea ce este cu adevarat extrem de util este posibilitatea de a utiliza smart filters. Aceste filtre corecteaza excelent probleme cum ar fi saturatia sau temperatura. De retinut faptul ca inainte de a utiliza aplicatia este necesar sa iti faci cont Adobe ID, cont care este 100% gratuit.

3. Snapseed

snapseed

Snapseed este o aplicatie extraordinara pentru cei care sunt incepatori in ceea ce priveste editarea pozelor pe telefonul mobil. Aceasta aplicatie dispune de mai multe filtre presetate, insa utilizatorul are posibilitatea de a le schimba si chiar si de a crea alte filtre noi. Fotografiile pot fi rapid editate cu ajutorul unui filtru alb-negru pentru a avea un aspect vintage.

Mai mult decat atat, Snapseed dispune si de alte cateva functii clasice, cum ar fi vignettes, cropping, strightening, si cropping.

Functia cea mai avansata este aceea care permite utilizatorului sa editeze cu precizie atat fundalul cat si unele zone ale pozei, astfel incat contrastul, saturatia, si luminozitatea sa poata fi modificate. Poti oricand sa salvezi istoricul editarilor, ceea ce inseamna ca te poti intoarce la modificarile anterioare ale fotografiilor tale.

4. Prisma Photo Editor

prisma

Prisma Photo Editor este o aplicatie care permite transformarea unor poze obisnuite in adevarate desene sau picturi. Exista multe alte filtre care sunt disponibile gratuit, insa mai exista si unele pentru care va trebuie sa platesti.

Exact ca si Instagram, aceasta plicatie are o comunitate online, comunitate unde utilizatorii pot face schimb de poze editate si pot impartasi experiente.

5. VSCO

vsco

 

Despre VSCO putem spune ca se aseamana intr-o foarte mare masura cu Instagram, si asta pentru ca iti permite sa faci fotografii direct din aplicatie. In plus, are atat tool-uri de editare excelente cat si o comunitate online.

Filtrele care sunt puse la dispozitia utilizatorilor fac cu adevarat diferenta, si spunem asta pentru ca sunt extrem de subtile, si nu incarca fotografia.

Prin urmare, pozele tale o sa arate ca si cand au fost realizate cu o camera foto analog. Filtrele pot fi ajustate simplu si rapid cu ajutorul unui slider.

6. Adobe Photoshop Lightroom CC

adobe-photoshop-lightroom-cc

Daca esti fotograf profesionist, atunci cu siguranta aceasta aplicatie iti va fi de un foarte mare ajutor. Adobe Photoshop Lightroom CC functioneaza foarte bine si cu imagini cu rezolutie mare.

Tool-urile principale pe care le detine includ ajustarea culorii, a luminii, precum si a micilor detalii. Daca vrei sa ai acces la tool-uri ceva mai performante, atunci este necear sa te inscrii in Adobe Creative Cloud.

Vestea buna este ca ai posibilitatea sa folosesti Adobe Sensei, un tool inovator de inteligenta artificiala, tool care te ajuta sa etichetezi fotografiile in functie de ceea ce contin.

7. Enlight Photofox

enlight

Enlight Photofox vine la pachet cu numeroase functii dar si mai multe tool-uri foarte utile si interesante pentru cei care doresc sa editeze fotografiile de pe iPhone.

Astfel, poti combina cu usurinta mai multe poze pentru a obtine un efect cat mai dramatic, sau poti adauga anumite elemente grafice.

In cazul in care doresti sa te bucuri din plin de absolut toate functiile acestei aplicatii, atunci va trebui sa te abonezi la versiunea Pro pentru o anumita suma de bani.