Tech Laptop

300 de milioane de dolari pentru Fondul Ultrabook

300 de milioane de dolari pentru Fondul Ultrabook

Anunţate la Computex, sistemele Ultrabook vor combina performanţele şi capabilităţile laptopurilor actuale cu caracteristicile tablet PC-urilor. Sistemele Ultrabook vor oferi experienţe mai sigure în dispozitive subţiri, uşoare şi elegante la preţuri medii.

Pentru a realiza această viziune, Fondul Ultrabook al Intel Capital are drept scop investirea în companii care dezvoltă tehnologii hardware şi software axate pe îmbunătăţirea modului în care oamenii interacţionează cu sistemele Ultrabook. Scopul acestui fond, din care se vor face investiţii în următorii 3-4 ani, este de a crea un ciclu de inovație și capabilități pentru această nouă categorie de dispozitive aflată în plină expansiune.

Sunt trei faze importante ale strategiei Intel de a accelera viziunea companiei pentru noua categorie de dispozitive. Prima fază a avut loc la începutul acestui an odată cu lansarea celei de-a doua generații a gamei de procesoare Intel Core – Intel Sandy Bridge. Această gamă de procesoare va permite lansarea unor noi sisteme ușoare și elegante, mai subțiri de 21 mm, la prețuri medii. Sistemele Ultrabook cu noile procesoare vor fi disponibile începând cu perioada sărbătorilor de iarnă.

Vânzarea sistemelor Ultrabook din acest an a necesitat o colaborare strânsă între Intel şi întreaga industrie de computing. Intel a lucrat îndeaproape cu mai mulți parteneri pentru a se asigura că Ultrabook va oferi calitate și valoare utilizatorilor. Mulți integratori de sisteme au sprijinit acest proiect încă de la început.

A doua fază a viziunii Intel va avea loc în jurul gamei de procesoare cu nume de cod “Ivy Bridge”, care vor fi integrate în sisteme în prima jumătate a lui 2012. Laptopurile cu gama de procesoare “Ivy Bridge” vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, mai performante şi vor avea o securitate crescută și viteză mai mare de răspuns.

Produsele pe care Intel le pregătește pentru 2013 – cu nume de cod “Haswell” – reprezintă al treilea pas al dezvoltării Ultrabook. Acestea sunt aşteptate să micşoreze consumul de energie la jumătatea TDP-ului microprocesoarelor din prezent.

Intel Capital are un istoric important în generarea de performanță și creștere în computing prin investiții consistente în proiecte start-up și companii care dezvoltă tehnologii inovatoare la nivel mondial. Prin angajarea celor mai importante active ale Intel – arhitectură, inginerie și leadership de producție, împreună cu investiția de capital, Intel Capital a ajutat la crearea de ecosisteme tehnologice care stau la baza celor mai răspândite aplicații tehnologice din prezent.

Pe lângă Fondul Ultrabook, Intel Capital deţine mai multe fonduri destinate inovării în mai multor zone geografice şi domenii tehnologice. Printre fondurile special create pentru diferite state se numără India Technology Fund, China Technology Fund II, Brazil Technology Fund şi Middle East and Turkey Fund. În trecut au existat şi fonduri destinate unor zone tehnologice precum Intel Digital Home Fund şi Intel Communications Fund.