Tech

8 cele mai bune purificatoare de aer din 2020

8 cele mai bune purificatoare de aer din 2020

Acești purificatori de aer pot ajuta la eliminarea sporilor de mucegai, a polenului, dar și a fumului. Este foarte important să vă curățați în mod regulat casa, însă un rol deosebit pentru sănătatea tuturor îl reprezintă aerul.

Folosirea unui purificator de aer vă va putea ajuta în a vă asigura că aerul din casă este curat. Experții laboratorului de la Good Housekeeping Institute au au cercetat şi au găsit cele mai bune purificatoare de aer de pe piață.

Este puțin dificil de verificat eficiența acestora, însă cu ajutorul documentațiilor şi a specificațiilor, am creat o listă cu cele mai bune mărci de aparate de purificare a aerului.

Purificatorii de aer funcționează cu adevărat?

Sigur. Pentru curăţarea aerului, aceste aparate deţin filtre și ventilatoare ce ajută la îndepărtarea particulelor, creând astfel o circulație optimă a aerului purificat în întreaga încăpere.

Acestea pot îmbunătăți calitatea aerului și pot ajuta la o respiraţie mai uşoară. Din acest motiv, persoanele care suferă de alergii sau de astm pot găsi utile purificatoarele de aer cu filtre de aer cu particule de înalta eficientă (HEPA), deoarece ajută la eliminarea particulelor fine și a alergenilor obișnuiți din aerul pe care îl respiră.

În timp ce purificatorii de aer funcționează atunci când e vorba de îndepărtarea particulelor precum praful, fumul și polenul, capacitatea lor de a elimina gazele este limitată.

In continuare vă vom prezenta o listă cu cele mai bune purificatoare de aer din 2020.

1. Cel mai bun purificator de aer

Purificator de aer Blue Pure 211+

Purificator de aer Blue Pure 211+

Acest purificator de aer de la Blueair este cel mai bun pentru îndepărtarea din aer a diverselor particule, inclusiv a prafului și a fumului. Sistemul său de filtrare în trei părți poate elimina până la 99% din poluanții obișnuiți din aer.

Este conceput pentru a acoperi până la 540 m², aceasta fiind dimensiunea ideală pentru un dormitor sau un birou mai mare.

2. Purificator de aer de o valoare mai bună

Purificator de aer Blue Pure 411

Purificator de aer Blue Pure 411

Conceput pentru camere cuprinse între 100 și 175 de m², acesta este o versiune mai mică, mai accesibilă multora.

Purificatorul poate capta 99% din poluanții transportați în aer, în timp ce filtrul poate elimina mirosurile rămase în urmă activităților precum gătitul și fumatul.

Este excelent și pentru camerele căminelor universitare.

3. Cel mai bun purificator de aer inteligent

Purificator pur de aer rece

Purificator pur de aer rece

Folosind un filtru HEPA, acest purificator de aer Dyson poate elimina până la 99,97% din poluanții, mirosurile și toxinele din aer.

Are, de asemenea, un mod de noapte și un cronometru, iar pentru a putea furniza rapoarte privind calitatea aerului în timp real, se poate folosi aplicaţia Dyson.

4. Cel mai bun purificator de aer pentru încăperi mari

Purificator de aer inteligent Airmega 400

Purificator de aer inteligent Airmega 400

Acest nou model de la Coway poate acoperă până la 1.560 de m². Experţii spun că poate curăţa aerul de două ori într-o oră și, reducând astfel 99,97% din particule.

Deţine cinci moduri diferite de selectat, inclusiv o setare pentru orele de somn. Este disponibil în culorile alb şi negru, ambele având un LED care reprezintă calitatea aerului.

5. Cel mai bun purificator de aer HEPA pentru alergii

Purificator de aer HEPA cu efect de îndepărtare a alergenilor

Purificator de aer HEPA cu efect de îndepărtare a alergenilor

Purificatorul de aer Honeywell vine în cinci dimensiuni diferite, care se potriveşte atât pentru camere mici (75 de m²), cât şi pentru camere mari (465 de m²).

Acest purificator de aer curaţa aerul de cinci ori pe ora și poate îndepărta până la 99,97% din particulele de mici dimensiuni din aer.

Deoarece este certificat HEPA, acest purificator de aer este excelent pentru alergii, deoarece poate elimina din aer particule fine și alergeni obișnuiți.

6. Purificator de aer cu recenzii foarte bune

Purificator de aer puternic

Purificator de aer puternic

Este un purificator de aer preferat de foarte mulţi datorită recenziilor pe care le are. Similar cu Airmega al lui Coway, acest model are și un LED care indică în permanentă cât de curat saude murdar este aerul.

Este construit pentru a purifica aerul pe o suprafaţă de 361 de m². Este prevăzut cu un mod eco care poate economisi automat energie atunci când nu detectează poluarea aerului timp de o jumătate de oră.

7. Cele mai bune purificatoare și încălzitoare de aer hybrid

Purificator de aer cald + rece

Purificator de aer cald + rece

Acest produs este un încălzitor, un ventilator și un purificator de aer. Are aceleași caracteristici de purificare a aerului ca şi modelul Dyson Pure Cool, dar include și un încălzitor pentru a menține căldura pe timp de iarnă.

Se poate sincroniza cu Amazon Alexa prin dispozitivul Echo și poate furniza, de asemenea, rapoarte în timp real privind calitatea aerului prin intermediul aplicației Dyson.

8. Cel mai bun pentru îndepărtarea mirosului

Purificator standard de aer HealthMate B400B1

Purificator standard de aer HealthMate B400B1

Austin Air HealthMate HM400 are un filtru HEPA ce poate asigura captarea eficientă a poluanților din particule. De asemenea, are un filtru pentru a capta poluanți gazosi, precum COV-urile.