Tech Laptop

Acer Aspire 3811TZG (primele impresii)

Acer Aspire 3811TZG (primele impresii)

Săptămâna trecută, pe vremea asta, ajungea în mâinile mele neexperimentate, din punct de vedere tehnic, o bijuterie de laptop Acer Aspire. Spun bijuterie pentru că este elegant, suplu, uşor, prietenos … accesoriul ideal pentru o femeie (de afaceri şi nu numai…). Şi pentru că sunt femeie, o să mă iertaţi că începreview-ul cu aspectele estetice în detrimentul celor tehnice de RAM, Hard şi Procesor, şi de asemenea probabil veţi observa în continuare şi viziunea feminină asupra utilizării unui laptop.

Când am început căutările pentru un notebook, criteriile principale au fost: să fie uşor şi să ţină bateria. Le întruneşte pe ambele: la 1.6 kg este pe jumătatea celui deţinut înainte, iar diferenţa se simte la drum, cărat prin oraş etc. De fapt, este suficient de mic şi comod cât să intre într-o geantă măricică. Bateria de 6 celule Li-Ion ţine cam 6 ore la nivel de utilizare office, Internet intensiv, wireless şi multiple acţiuni în derulare. De încărcat se încarcă în aproximativ 3 ore în timp ce este utilizat.

Deşi slim, pare a fi robust la manevrabilitate, însă aspectul său elegant îndeamnă la grijă şi protecţie excesivă împotriva zgârieturilor.
De ce a fost ales tocmai Acer? Va trebui să răspundă prietenii mei care mi l-au făcut cadou. Voi enumera punctual caracteristicile şi ceea ce îmi place la el:

– Ecranul LCD cu leduri, de 13.3 inch, foarte confortabil atât ca luminozitate şi culori, cât şi în utilizare. Faptul că stau toată ziua cu ochii în ecran mi-ar fi făcut dificilă manevrarea unui notebook cu un ecran mai mic. 13.3 inch e o dimensiune foarte ok din punct de vedere al utilizării regulate. Plus că există posibilitatea de a face zoom in şi zoom out din touchpad-ul multi gesture ce te duce cu gândul la Mac.
– Tastatura e prietenoasă, însă poate uşor zgomotoasă dacă pui mult suflet şi pasiune în ceea ce scrii sau eşti angajat într-o controversă în timp real pe messenger. Doamnelor cu unghii lungi li se va părea poate uşor incomodă.
– Hardul de 320GB îl fac un partener de cursă lungă în ceea ce priveşte păstrarea datelor, din punctul meu de vedere.
– Procesorul este de 1.3 Ghz şi cei 4 GB de memorie îl fac să aibă o bună viteză de reacţie…ce e drept, pe operaţiuni destul de simple. Şi nici nu cred că îl voi folosi vreodată la nivel mai complex de atât…aşa că pentru mine este ideal.

Alte dotări pe care le amintesc sunt multi card readerul (o veste excelentă pentru mine care tind să uit mereu cablurile de date de la aparatele foto), webcam-ul integrat (Acer CrystalEye HD) – pe care însă l-am testat doar la nivel de joacă deocamdată, dar intenţionez să-l exploatez pentru experimentarea realităţii augmentate cu ajutorul lui, microfonul – deci am rezolvat problema căştilor în convorbirile pe Skype şi sistemul audio Dolby Sound Room excepţional.

Un minus pe care i l-am sesizat, însă nu cred că se va dovedi crucial, este lipsa spaţiului pentru CD/DVD. Dar cum trăim în era USB stick-urilor (unul avându-l agăţat la chei ca să fiu sigură că-l am la îndemână) nu văd să fie asta vreo problemă. Alte minusuri nu i-am descoperit deocamdată…

Dotarea cu Windows 7 (64 bit) mi-a pus nişte mici probleme (la nivel de adaptare cu noul sistem), însă ne-am împrietenit repede.

Pe lângă toate acestea, laptop-ul este şi eco-friendly, aşa că e o alegere bună şi pentru cei interesaţi de salvarea planetei. După prima săptămână de utilizare, se pare că lucrurile decurg foarte bine şi suntem pe cale de a deveni cei mai buni prieteni.