Tech Laptop

Acer Aspire One 532 – primul mini laptop cu procesor Pineview de la Acer

Acer Aspire One 532 – primul mini laptop cu procesor Pineview de la Acer

Procesoarele Pineview reprezintă ultima generaţie de procesoare Intel, iar producătorii de mini laptop-uri se grăbesc să-şi lanseze propriile noi modele în care să includă această componentă. După Lenovo şi Fujitsu, a venit rândul ca Acer să anunţe primul său mini laptop cu procesor Pineview, Aspire One AO532H-xx sau, pe scurt, Aspire One 532.

Mini laptop-ul va funcţiona aşadar cu ajutorul procesorului Intel Atom Pineview N450 la 1.66 Ghz şi va avea o placă video integrată GMA3150. În plus, se va baza pe 1 GB RAM, iar utilizatorii vor putea alege între un hard disk de 160 GB sau unul de 250 GB. Alte specificaţii tehnice pentru mini laptop-ul Acer Aspire One 532 includ baterie cu trei celule, Ethernet, porturi USB, cameră de 0.3 megapixeli, VGA pentru conexiune la un display extern, card reader 5-in-1 şi Bluetooth opţional.

Pe ecranul LCD de 10.1 inch, rezoluţia poate ajunge la 1280 x 720 pixeli. Încă nu există detalii despre când va fi lansat mini laptop-ul de la Acer, dar se ştie deja că va fi disponibil în patru culori (roşu, negru, albastru, argintiu), va veni echipat cu Windows 7 Starter Edition preinstalat şi va costa în jur de 440 de dolari.

UPDATE: Cei de la Acer anunţă o autonomie a bateriei de până la 10 ore pentru acest netbook. În plus, vine echipat cu card reader multi-in-one şi webcam Acer CrystalEye şi dispune de opţiuni pentru integrated 3G şi Bluetooth.

In Romania, Acer Aspire One 532 se gaseste in varianta cu Windows 7 Starter (aproximativ 1250 lei) si Linux (aproximativ 1150 lei).