Tech Laptop

Acer Aspire TimelineX 1830T – nou mini laptop ultra-thin

Acer Aspire TimelineX 1830T – nou mini laptop ultra-thin

Doar ce vorbeam ieri de un misterios Acer Aspire One AO721 apărut la FCC că au şi avut loc nişte scurgeri de informaţii în ceea ce-l priveşte. S-a dovedit că este vorba despre Acer Aspire TimelineX 1830T, un mini laptop de 11.6 inch ce urmează să fie lansat într-un viitor apropiat. Dar până la anunţuri oficiale, să vedem ce detalii au ieşit la suprafaţă.

Noul Acer Aspire TimelineX 1830T este succesorul lui Acer Aspire Timeline 1810. A păstrat mare parte din specificaţiile tehnice, însă a primit un procesor mai rapid, Intel Core i5-520UM (1.06 GHz până la 1.86 GHz) şi un look ceva mai elegant, datorită nuanţei roşiatice a carcasei şi a câtorva mici modificări de design. Display-ul de 11.6 inch are o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. GPU-ul rulează între 166MHz şi 500MHz, ceea ce permite mini laptop-ului să suporte video playback HD, deşi nu este suficient de puternic ca să facă faţă unor jocuri cu cerinţe grafice 3D foarte mari.

Din punctul de vedere al conexiunilor, vorbim de 802.11b/gn WiFi precum şi de Bluetooth şi modem 3G opţionale. Acer Aspire TimelineX 1830T dispune de port HDMI, SPDIF şi 3 porturi USB 2.0. Va fi echipat cu o tastatură full size pentru comoditatea utilizării şi un invisible touchpad cu două butoane. Aspectul sofisticat al netbook-ului este completat de capacul cu textură mată şi marginile argintii. Având în jur de 2.5 cm grosime intră în categoria mini laptop-urilor ultra-thin şi este ceva mai subţirel decât modelele CULV de până acum. Bateria de 6 celule rezistă în jur de 8 ore, iar sistemul de operare este Windows 7.

Acer
va anunţa noul model cel mai probabil la sfârşitul acestei luni, iar deocamdată nu există detalii legate de preţ. Mai jos, câteva fotografii ale lui Acer Aspire TimelineX 1830T.