Laptop Tech

Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition – laptop pentru creatorii de continut 3D

Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition – laptop pentru creatorii de continut 3D octombrie 18, 2021
acer-conceptd-7

Acer a lansat ConceptD 7 SpatialLabs Edition, un laptop cu o suita de tehnologii optice, senzoriale, cu capacitati de redare in timp real pentru a oferi o experienta 3D stereoscopica fara ochelari.

„Acer s-a dedicat dintotdeauna obiectivului de a rupe barierele dintre oameni și tehnologie”, a declarat Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc. „SpatialLabs este un exemplu excelent al modului în care încercăm să lăsăm acest obiectiv să ne ghideze în tot ceea ce facem. De la produs și arhitectură CAD, la proiecte cu grafică 3D, designerii își pot vedea în cele din urmă creațiile 3D în 3D în timpul fluxului de lucru. Developerii au acum posibilitatea de accesa noi modalități de a spune povești și de a-și aduce ideile la viață.”

Este echipat cu procesoare Intel Gen11m RTX 3080, stocare 2TB PCIe NVMe, 64GB RAM, ecran 4K validat PANTONE.

În partea superioară a ecranului se regăsește un set de camere stereo care urmăresc poziția și mișcările ochilor și capului utilizatorului pentru a afișa imagini în 3D stereoscopice. Acest lucru se realizează prin proiectarea a două imagini ușor diferite printr-o lentilă optică încorporată în panelul display-ului, fiecare refractată către un ochi diferit. Tehnologiile de redare în timp real
permit ca acest proces să aibă loc imediat – dacă un utilizator își rotește capul, imaginea 3D stereoscopică se va regla ca și când utilizatorul ar privi în jurul său. În plus, computerul este echipat cu o suită de tehnologii AI care îndeplinesc sarcini precum generarea de imagini stereo, permițând utilizatorilor să transforme conținutul 2D standard în conținut 3D stereoscopic.

Suportul pentru toate formatele majore de fișiere 3D permite creatorilor să-și convertească modelele 3D în 3D stereoscopic pur și simplu importându-le în SpatialLabs Model Viewer, unde pot ajusta iluminarea, texturile și fundalurile HDRI pentru a găsi
setări optime de prezentare.

Laptopul poate fi folosit și în tandem cu un ecran 2D extins, făcând posibilă crearea sau editarea conținutului pe un monitor 2D și apoi vizualizarea oricăror modificări făcute în timp real, în 3D stereoscopic pe dispozitivul ConceptD SpatialLabs.

Acer a mai lansat si ConceptD 3 Ezel si ConceptD 3 in format 16:10, ambele de 15.6 inch sau 16 inch si cu hardware puternic cu procesoare i7 si placi video Nvidia T1200. Ecranele sunt validate PANTONE.

  • ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 3,599 euro.
  • ConceptD 3 (CN316-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 1,799 euro.
  • ConceptD 3 Pro (CN316-73P) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 1,899 euro.
  • ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 2,099 euro.
  • ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) va fi disponibil în EMEA din luna noiembrie, la prețuri incepând de la 2,199 euro.