Tech Tableta

Acer TA272HUL este o tableta cu Tegra 4 si display “Retina”

Acer TA272HUL este o tableta cu Tegra 4 si display “Retina”

Nvidia Tegra 4 este un SoC (system-on-chip) construit la TSMC, în Taiwan. Cipul este fabricat în tehnologie de 28nm și folosește noua arhitectură ARM Cortex-A15, dar gadgeturile care îl utilizează par să fie în întârziere. Multe companii, precum Toshiba și HP, au anunțat deja tablete bazate pe Tegra 4, iar acum este rândul celor de la Acer să-și lanseze noile gadget-uri puternice.

Nu cunoaștem multe detalii despre noua tabletă, dar rezultatele testelor făcute cu NenaMark2 și PassMark ne-au dezvăluit numele modelului și ne-au oferit şi o mică demonstrație de performanță. Dispozitivul se numește Acer TA272HUL, iar sumarul testului efectuat în NenaMark2 ne spune că folosește un display de calitate superioară. Ecranul vine cu o rezoluție de 2560 pe 1344 pixeli, dar această combinație ni se pare ciudată pentru că este prima dată când auzim despre o asemenea rezoluție. Există posibilitatea să ne confruntăm cu o mică greșeală și să avem de-a face, de fapt, cu o rezoluție de 2560 pe 1440 pixeli sau Quad HD (QHD), cunoscută și sub acronimul WQHD.

Gadget-ul pare să fie de peste două ori mai rapid ca orice alt dispozitiv motorizat de un SoC Tegra 3, iar aceste rezultate le obține în ciuda faptului că testele sunt rulate la o rezoluție superioară. De asemenea, trebuie să notăm faptul că acest nume de model nu seamănă deloc cu schema de nume folosită de Acer până acum. Așadar sunt șanse că Acer să lanseze o nouă linie de produse, cu o denumire diferită de cunoscutele Iconia și Aspire.