Tech Laptop

Acer TravelMate P6 – un nou laptop dedicat sectorului business

Acer TravelMate P6 – un nou laptop dedicat sectorului business

Acer TravelMate P6 este un nou laptop lansat de curând, dedicat celor din sectorul business. Acesta va putea fi găsit în versiuni de 13.3 inch, 14 inch și 15.6 inch cu rezoluție de 1366×768, echipat cu procesoare de ultimă generație Intel, placă video Intel HD 4000, tehnologie Intel vPro și AMT 8.0.

Laptop-ul vine cu Acer Proshield, un set de funcționalități pentru o mai mare siguranță a datelor și un management mai bun, acesta având o singură interfață. Proshield acționează din BIOS, cu o funcție de autentificare pre-boot (PBA) cu parolă pentu BIOS/HDD. De asemenea, întâlnim File Shredder despre care am mai vorbit și în trecut și un disc virtual criptat care poate conține cele mai importante date – Personal Secure Drive.

Modelul vine cu Acer bioprotect fingerprint, adică cititor de amprente și platformă TPM – Trusted Platform Module care permite stocarea în siguranță a datelor și raportează eventualele probleme. Alte tehnologii întâlnite mai sunt Acer Backup Manager, Acer Recovery Management, Intel Anti-Theft și sistem Absolute Data Protection.

Speecificațiile tehnice includ un HDD de până la 750GB, 250GB SSD și poate suporta un maxim de 8GB RAM. Ca porturi avem card reader, slot pentru card SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, iar cu ajutorul unui Acer ProDock putem avea în plus până la 4 porturi USB 3.0, HDMI, audio jack și VGA. Bateria oferă o autonomie de până la 8 ore și ca design putem nota că laptop-ul are inserții de magneziu și aluminiu, cu linii simple și subțiri pentru un aspect eficient și ușor robust.

Deocamdată nu există mai multe informații referitoare la prețul lui TravelMate P6, însă docking station-ul este în jur de 150 de dolari.