Software

Actualizarea Windows 10 este una uimitoare

Actualizarea Windows 10 este una uimitoare

Intr-o postare pe blogul Insider Preview Build 20161 Microsoft a dezvaluit in mod oficial noul meniu de pornire a Windows 10, mentionand de asemenea si cateva modificari interesante referitoare la dispozitivele 2 in 1.

Cand desprindeti tastatura de pe un 2-in-1 detasabil, apare o notificare “toast”, cu optiunea de a ramane in modul desktop sau de a trece la modul tableta. Cu aceasta noua actualizare, Windows 10 nu va mai afisa notificarea de detasare a tastaturii. In schimb, dispozitivul dvs. va trece automat la noua postura a tabletei.

Prin eliminarea acestei alegeri, Microsoft elimina un pas suplimentar pe care utilizatorii ar fi trebuit sa-l faca inainte de a-si putea transforma dispozitivul 2 in 1 de la un laptop la o tableta.

Aceasta tranzitie ar trebui sa fie si mai rapida datorita modificarilor recente facute in modul tabletei.

Aceasta actualizare a fost proiectata astfel incat utilizatorii sa poata continua sa foloseasca o experienta familiara pe desktop atunci cand intra in modul tableta. Pentru o optimizare a desktopului traditional,

Microsoft a marit distanta dintre pictograme, a eliminat bara de cautare din bara de activitati, a reconstruit fisierul Explorer si a facut ca tastatura tactila sa apara automat cand apasati pe o pictograma.

In plus, cei care detin un laptop fara touch nu vor mai avea optiunea de a trece in modul tableta folosind pictograma de actiune rapida.

Microsoft afirma ca aceasta modificare este facuta pentru a rezolva confuzia cu unii utilizatori care se blocheaza in modul tablete pe dispozitivele fara touch.

Pentru cei ce doresc sa tasteze noul meniu de pornire Windows 10 2021, iata cum o pot face. Microsoft a lansat saptamana trecuta Windows 10 Insider Preview Build 20161 catre Insiders Dev Channel.

Publicand noi functii, dupa cateva luni de concentrare asupra corectiilor de erori si imbunatatiri ale performantei pentru Windows 10 20H2, Microsoft ne ofera in cele din urma functii noi. Una dintre acestea include un aspect nou pentru meniul Start.

Windows 10 2021 va aduce un nou meniu Start, un design eficient si va elimina sigla de pe spatele capacului. Rezultatul este un meniu Start oarecum transparent, care accepta atat modurile Light cat si Dark.

Cu toate acestea, este de stiut este ca nu fiecare Insider primeste simultan toate caracteristicile. Producatorul Windows a spus ca lanseaza noi functii pentru a identifica rapid problemele care pot afecta performanta si fiabilitatea.

Se pare ca o multime de Insideri sunt blocati in asteptarea noului aspect. Daca sunteti unul dintre acestia si sunteti gata sa va asumati anumite riscuri folosind instrumente ale unor terti, iata cum puteti alege ce caracteristici noi pentru Windows 10 sa testati:

Descarcati ViveTool de pe GitHub.

Deschideti promptul de comanda ca administrator si introduceti urmatoarele (in functie de locatia de unde ati extras ViveTool):

– CD C: \Utilizatori \ Utilizator \ Descarcari \ ViveTool-v0.2.0

Dupa aceea, introduceti urmatoarele:

– ViVeTool.exe addconfig 23615618 2 Reporniti computerul.

ViveTool a fost creat de Raphael Rivera (prin WU), care a impartasit valorile potrivite pentru a activa noul meniu Start.

De asemenea, Microsoft testeaza optiunea ALT + TAB intre aplicatii si site-uri, care duc productivitatea la un nivel cu totul nou.

Bara de activitati personalizata, experienta de notificare imbunatatita si aplicatia Setari imbunatatite sunt, de asemenea, cateva dintre domeniile pe care compania le testeaza in prezent.

Toate aceste functii nu sunt legate de o versiune specifica a Windows 10, dar probabil ca vor fi lansate in curand.

Noua actualizare Windows 10 arata uimitor

In noile capturi de ecran, Microsoft afiseaza un meniu reinnoit pentru Windows 10 Start, cu un aspect nou si translucid, inclusiv Tile Live care se potrivesc acum cu culoarea fundalului utilizatorului.

Exista o multime de laptopuri care, in curand, se vor bucura de o noua UI. Desi aceasta este doar o actualizare a sistemului, mai degraba decat un software nou, designul mai subtil al Live Tiles va fi extrem de binevenit pentru oricine nu este pasionat de culorile actuale.

Imaginile, partajate pe pagina de Facebook a Microsoft 365, arata si unele dintre noile pictograme ale Windows 10, care au fost dezvaluite de curand.

Alaturi de meniul de actualizare Start, Microsoft a dezvaluit o noua editie speciala pentru tema Windows 10 pentru Pride, care este inspirata din conversatiile despre incluziunea si echitatea LGBTQI +.

Nu exista nimic oficial despre disponibilitatea meniului de actualizare Start. Microsoft doar le-a facut publice pe pagina sa de Facebook.

[saswp-reviews-form]

Cele-mai-fiabile-laptop-uri
Postarea Urmatoare