Software

Cea mai buna protectie antivirus pentru Windows 10 in 2020

Cea mai buna protectie antivirus pentru Windows 10 in 2020

Orice computer, indiferent de sistemul de operare, are nevoie de protectie impotriva programelor malware, iar software-ul antivirus gratuit poate oferi protectie atat cat este necesar.

In materialul ce urmeaza va vom prezenta cateva dintre protectiile antivirus pentru Windows 10, dar si motivele pentru care merita sa platiti daca este nevoie.

Un program antivirus presupune un VPN pentru o protectie sigura la navigarea pe internet, dar si parole de securitate pentru a putea tine evidenta autentificarilor ori de cate ori va conectati si pentru a impiedica pe altii sa va acceseze conturile.

Insa, pentru utilizatorii de Windows, aceasta lista trebuie sa includa si programe antivirus care pot monitoriza descarcarile si care pot observa activitatea sistemului dvs.

Printre cele mai bune programe antivirus se numara: Microsoft Defender Antivirus – un program gratuit de protectie impotriva virusurilor si software-ul de securitate Internet care vine impreuna cu Windows 10 si care, pana de curand, s-a numit Windows Defender – este un program care asigura o protectie de calitate computerului si retelei de internet.

Atat Windows 98, cat si Windows XP nu au beneficiat de o protectie sigura din partea Microsoft.

Prin utilizarea programului Microsoft Defender veti beneficia de o protectie sigura, fara a mai fi nevoie de utilizarea altor programe.

Cu toate acestea, atat protejarea confidentialitatii, cat  si pastrarea in siguranță a datelor personale sunt cele mai importante pentru computerul dvs.

Un pachet complet de protectie va poate monitoriza computerul Windows, precum și dispozitivele MacOS, iOS și Android si include un set de parole, un VPN, controale parentale, backup online securizat, dar si protectie impotriva furtului de identitate – toate instrumentele care permit pastrarea confidențialitatea si securitatea datelor.

Pentru a lua o decizie sigura, exista o lista cu cele mai bune programe antivirus pentru Windows 10. Sunt programe gratuite, dar si programe care necesita bani pentru a putea beneficia de mai multe optiuni.

Recomandarile laboratoarelor, dar si opiniile clientilor ajuta la o selectie mai usoara de programe antivirus.

Pentru cei ce cauta protectie antivirus gratuita sau pentru cei care doresc sa plateasca in plus in vederea beneficierii de mai multe optiuni, in continuarea articolului veti gasi cele mai bune recomandari.

Cel mai bun program antivirus gratuit pentru Windows

Windows Defender Advanced Threat Protection

microsoft defender

Windows Defender Advanced Threat Protection este disponibil pentru utilizatorii care sunt dispusi sa beneficieze de protectie sigura contra cost.

Utilizand acest program veti beneficia de o protectie sigura a computerului dvs. prin folosirea de parole puternice.

Utilizați parole puternice pentru a avea o protectie sigura a  e-mailurilor. Utilizand software-ul gratuit Microsoft Defender Antivirus care ruleaza si pe Windows 10 veti avea o protectie sigura a datelor.

Foarte important este ca Microsoft a schimbat numele de Windows Defender in Microsoft Defender, adaugand astfel mai multe optiuni pentru o securitate sigura. Acest program antivirus este incorporat in Windows si isi face in permanenta noi actualizari.

Defender va permite, de asemenea, sa ajustați nivelul de protecție de care aveti nevoie, oferindu-va totodta un control sigur asupra blocarii aplicatiilor nedorite, dar si protejarea folderelor si fisierelor impotriva virusilor.

Un aspect foarte important este acela ca, o data cu instalarea unui alt program antivirus, Windows 10 va dezactiva automat propriul antivirus Windows Defender in momentul in care veti dezinstala acel program, Windows 10 va reveni la propriul sau antivirus.

Cel mai bun abonament antivirus pentru Windows

Norton 360 – LifeLock Select

norton 360
norton 360

Mult timp, Norton Security, acum NortonLifeLock nu mai face parte din Symantec. A obtinut note mari de la AV-Test, AV Comparatives si Laboratoarele SE pentru detectarea de virusi.

Se poate face abonament valabil pe 5 dispozitive al carui pret poate fi destul de ridicat. Pentru inceput se poate face abonament doar pentru un an, obtinand astfel acoperire pe computere, Mac, dispozitive Android, iPhone si iPads.

De retinut ca pe dispozitivele Windows ofera protectie mai mare decat pe celelalte dispozitive.

Pe langa protectia impotriva virusilor, veti beneficia de 100 GB de rezerva in cloud, instrumente de navigare sigura, VPN, un set de parole, controale parentale, protectie impotriva furtului de identitate LifeLock si alerta de frauda.

Cu toate ca nu toate aceste servicii sunt neaparat cele mai bune din categoria respectiva, obținerea tuturor intr-un singur pachet este cea mai buna optiune.

 

Cea mai bună alternativa gratuita de antivirus pentru Windows

Bitdefender Antivirus

bitdefender-antivirus

Daca doriti sa aveti o protectie sigura a computerului si fara investitii financiare Bitdefender Antivirus pentru Windows 10 este o alegere buna.

Software-ul de securitate Windows ofera monitorizare in timp real a virusilor, malware, spyware si protecție ransomware. Bitdefender Antivirus Free Edition este usor de configurat.

Ofera protectie sigura. Versiunea gratuita se poate instala pe un singur computer Windows.

Pentru o protectie mai mare, Bitdefender Total Security 2020 este disponibil in acest moment la un pret mai mic doar pentru primul an.

Abonamentul va permite sa protejati 5 dispozitive (Windows, MacOS, iOS si Android), sa configurati controale parentale pe computerul celor mici si sa rulati un VPN.

 

 

 

 

 

 

[saswp-reviews-form]