Software

Lenovo lansează o noua suita de aplicatii premium pentru smartphone-uri si tablete

Lenovo lansează o noua suita de aplicatii premium pentru smartphone-uri si tablete

MWC 2014 nu înseamnă doar tablete, smartphone-uri şi tehnologii, ci şi aplicaţii utile pentru gadgeturi. Lenovo a anunţat la 2014 Mobile World Congress o nouă suită de aplicaţii DOit. Aceasta este formată din cinci aplicaţii esenţiale care abordează principalele preocupări ale utilizatorilor mobili:

Şi acum să le luăm pe rând. Înainte de toate, Lenovo ne anunţă că SHAREit vine preinstalat pe toate noile dispozitivele Lenovo cu Android şi este disponibilă gratuit pe Google Play. Va fi de asemenea disponibilă la Apple App Store pentru iPhone/iPad şi pentru PC-uri Windows din Februarie.

SYNCit şi SECUREit vin preinstalate pe toate telefoanele noi Lenovo cu Android şi pe anumite tablete. Sunt de asemenea disponibile la Google Play. SYNCit este disponibilă pentru toate modelele de smartphone şi tablete. SECUREit este disponibil pentru telefoanele Lenovo şi anumite tablete, precum şi pe smartphone-uri şi dispozitive non-Lenovo. SNAPit Camera şi SEEit Gallery sunt preinstalate şi disponibile doar pe anumite tablete şi smartphone-uri Lenovo. Din păcate nu ne spune şi care sunt tabletele şi smartphone-urile care se pot bucura de aplicaţiile de mai sus. Unele sunt compatibile cu toate portabilele Lenovo, dar altele nu. Rămâne să le descoperim.

Revenind la aplicaţii, mai jos avem câteva cuvinte despre fiecare.

Distribuie instantaneu conţinut digital cu SHAREit
SHAREit este singura aplicaţie mobilă pentru transfer de date de care au nevoie utilizatorii: SHAREit permite distribuirea 1 imediată a imaginilor, filmelor, melodiilor, documentelor, contactelor şi chiar a aplicaţiilor catre un alt dispozitiv sau grup de dispozitive. Această utilă aplicaţie wireless elimină nevoia de a folosi cabluri şi transferă informaţia între dispozitive fără Bluetooth, fără o reţea de telefonie sau fără o reţea Wi-Fi în zonă. Utilizatorii se conectează direct folosind modulul WiFi, care evită costurile de reţea. SHAREit funcţionează atât cu telefoane şi tablete Lenovo, cât şi cu dispozitive iOS sau chiar cu PC-uri Windows.

Utilizatorii pot distribui imediat un film de la o petrecere, un album muzical sau o colecţie de fotografii către cinci prieteni simultan. De asemenea pot distribui fişiere sau filme de mari dimensiuni în câteva secunde, cu o viteză de 40 de ori mai mare decât cea oferită de conexiunea Bluetooth. Dispozitivele echipate cu SHAREit se pot detecta automat unul pe altul, iar utilizatorii pot transmite chiar şi aplicaţia pentru a începe rapid să distribuie date.

Optimizează şi protejează datele mobile cu SECUREit
Pe măsură ce tot mai mulţi utilizatori stochează date confidenţiale pe tabletele sau smartphone-urile lor, protejarea informaţiei devine tot mai importantă. Lenovo SECUREit conţine mai multe instrumente de protecţie a datelor pentru a preveni ameninţările şi a menţine performanţa dispozitivelor la un nivel optim.

SECUREit protejează utilizatorii de viruşi, spam şi malware. În cazul pierderii sau furtului, protecţia anti-furt blochează dispozitivul dacă cineva încearcă să schimbe cardul SIM, ceea ce face dispozitivul unutilizabil fără o parolă. SECUREit conţine de asemenea un sistem de protecţie faţă de accesul neautorizat la informaţiile personale. Mai mult, blochează SMS-urile şi apelurile care conţin spam, monitorizează utilizarea datelor şi poate chiar sa encripteze contacte sau apeluri personale.

SECUREit nu doar protejează dispozitivul ci îi şi măreşte viteza de funcţionare. Prin închiderea aplicaţiilor redundante din background şi curăţarea memoriei cache, aplicaţia elibererază memoria dispozitivului pentru utilizări importante.

SYNCit – un permanent asistent de backup
Cu o listă de contacte în permanentă creştere, trecerea la un nou dispozitiv poate fi o provocare. SYNCit oferă backup instantaneu în cloud pentru contacte, mesaje SMS şi evidenţa apelurilor, care pot fi apoi restabilite pe orice smartphone sau tabletă Android în câteva secunde, cu o singură atingere.

Aplicaţiile pentru cameră simplifică fotografierea şi administrarea imaginilor
Create special pentru smartphone-uri, aplicaţiile SNAPit Camera şi SEEit Gallery crează o experienţă multimedia intuitivă. SNAPit Camera le oferă utilizatorilor o flexibilitate fără precedent pentru fotografii în moduri specifice (precum panorame sau imagini în succesiune rapidă) pentru imagini la unghi larg, situaţii de lumină slabă şi altele. Oferă de asemenea filtre şi efecte speciale, iar imaginile pot fi editate chiar în cadrul aplicaţiei: utilizatorii pot şterge obiectele noedorite sau pot crea GIF-uri animate.

SEEit Gallery completează SNAPit Camera prin interfaţa unică de vizualizare a imaginilor. Aplicaţia foloseşte recunoaşterea facială pentru a plasa automat imaginile in foldere. Mai mult, aceasta include câteva filtre şi efecte one-touch, inclusiv de îmbunătăţire a culorii pielii.