Tech Tableta

Allview Alldro Speed Duo – prima tableta romaneasca cu Android 4.1 Jelly Bean

Allview Alldro Speed Duo – prima tableta romaneasca cu Android 4.1 Jelly Bean

Allview Alldro Speed Duo este noua tabletă de 7 inch care a fost lansată printr-un eveniment restrâns azi la The Institute Cafe. Aceasta este prima tabletă românească de 7 inch care vine cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. Întâlnim un display multitouch cu o tehnologie IPS, aspect de 16:10, cu o rezoluție de 1280×800 și un număr impresionant de 216ppi (pixel per inch).

Ca echipare, întâlnim un procesor dual core Cortex A9 de 1,5GHz și un spațiu de stocare de 8GB. Întâlnim și la acest modele două camere, una web de 0,3MP și una principală de 2MP, iar autonomia bateriei ajunge până la 4 ore.

Ca aspect, Alldro Speed Duo vine cu dimensiuni reduse, este construită dintr-o carcasă din aluminiu menită să ofere mai multă protecție. Compania pune la dispoziție o garanție foarte avantajoasă care acoperă diverse incidente involuntare (scăpat pe jos, vărsare de lichide etc.). Ba chiar la eveniment s-au făcut și câteva demonstrații ”de forță” ale tabletei. Cu toate că nu intră în categoria rugged sau semi rugged și cu toate că ecranul este din sticlă (nu Corning Gorilla Glass), aceasta a rezistat eroic după cum puteți vedea și în video-ul de mai jos.

Datorită garanției speciale, produsul poate fi schimbat pe componente. De exemplu, dacă se sparge display-ul acesta poate fi dus în service și va fi înlocuit, însă doar o singură dată.

Ca impresie generală, pentru un preț de doar 699 de lei, tableta pare o investiție destul de bună. În ceea ce privește disponibilitatea, aceasta va intra în magazine cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Compania are și un program de fidelizare a clienților prin care se face o reducere de 24% la predarea unui device mai vechi Allview.

Allview a anunțat și câteva parteneriate interesante, iar estimările referitoare la vânzările din magazinele offline și online sunt ușor surprinzătoare. 60-65% dintre produse sunt vândute prin magazinele offline, iar restul prin cele online. Produsele ajung și pe piețele din afara țării, compania având reprezentanțe în țări ca Polonia, Olanda, Spania, Bulgaria, Germania, Republica Moldova și altele.