Tech Tableta

Allview Viva i8 – prima tableta din portofoliul Allview cu procesor Intel

Allview Viva i8 – prima tableta din portofoliul Allview cu procesor Intel

Cu numai 7,2 mm grosime şi o greutate de 312 grame, noua tabletă este cea mai subţire şi uşoară din gamă actuală Allview. Device-ul are un display IPS de 7,9 inch, rulează sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean şi se remarcă printr-o autonomie ridicată a bateriei, aceasta ajungând până la 8 ore în condiţii de utilizare continuă şi până la 19 zile în stand by. În urma testării cu AnTuTu Benchmark, Viva i8 a obţinut peste 29.000 de puncte, rezultat care o plasează printre cele mai performante device-uri.

Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel Atom Z2580 Dual Core la 2GHz, care asigură performanţă ridicată. Din experienţa avută cu astfel de configuraţii, teoretic vă puteţi bucura de browsing rapid, vizionare fluidă a filmelor Full HD şi aplicaţii care rulează la viteză optimă. Însă rămâne să ne convingă în teste.

Procesorul Intel este echipat cu tehnologii de top precum Intel Hyper-Threading, care permite rularea simultană a două thread-uri software paralele pe fiecare nucleu în parte. Astfel, paginile de internet se încarcă rapid, iar trecerea între aplicaţii se petrece într-un timp foarte scurt. Cu Intel Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D rulează cursiv şi rapid, cu Intel Burst Performance, performanţa este optimizată la consum redus de energie, iar Intel Smart Sound Technology oferă experienţă sonoră de calitate.

Viva i8 dispune de o placă video Power VR 544 MP2, 1 GB memorie RAM şi 16 GB memorie Flash, extensibilă printr-un card micro SD cu până la 32 GB. Tableta este dotată cu o cameră foto de 5 MP cu funcţie de înregistrare video Full HD şi focalizare automată. În partea frontală a device-ului se regăseşte o a doua cameră, de 2 MP, care facilitează convorbirile video. Receptorul GPS SIRF încorporat oferă o precizie mai bună a localizării faţă de soluţiile GPS standard.

Viva i8 oferă suport multi user şi permite astfel accesul cu până la 8 conturi de utilizator. Noua tabletă este compatibilă cu tehnologia Miracast care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View. Viva i8 va fi disponibilă pe culoarea alb şi poate fi achiziţionată din magazinele partenere la preţul de 899 lei.

Allview Viva i8 stă bine la partea teoretică. Sunt curios cum se descurcă la proba practică! Mi s-a întâmplat să am surprize neplăcute cu mai multe gadgeturi care stăteau foarte bine la specificaţii tehnice.