Hardware Tech

AMD a prezentat tehnologii noi pentru Data Centere

AMD a prezentat tehnologii noi pentru Data Centere noiembrie 10, 2021
Amd-data

AMD și-a prezentat inovațiile privind segmentul de data center și gama de produse de înaltă performanță prin lansarea celor mai rapide HPC și Accelerator Ai din lume în cadrul evenimentului AMD Accelerated Data Center Premiere.

 

În cadrul aceluiași eveniment AMD a prezentat un update privind parcursul procesoarelor dedicate domeniului de date center AMD „Zen 4”, dar și pentru procesoarele AMD EPYC de ultimă generație.

AMD Zen 4 : Genoa și Bergamo

  • Procesorul emblematic AMD EPYC din a patra generație, cu numele de cod „Genoa”, este de așteptat să fie procesorul cu cea mai înaltă performanță din lume pentru sarcinile din rutina zilnică. Va avea până la 96 de nuclee „Zen 4” de înaltă performanță și va suporta următoarea generație de tehnologii de memorie și I/O. Este pe cale de a intra in producție și lansare va avea loc în 2022.
  • De asemenea, AMD a anunțat nucleul „Zen 4c”, adaptat pentru aplicațiile native de cloud. Viitorul procesor „Bergamo” are 128 de nuclee „Zen 4c” de înaltă performanță și vine cu aceleași caracteristici software și de securitate. Totodată, este compatibil cu soclul „Genoa”. „Bergamo” este pe cale să fie livrat în prima jumătate a anului 2023.

Asamblare avansată pentru Data Center Performance

  • AMD a dezvăluit o altă aplicație a tehnologiei sale inovatoare de asamblare a chiplet-uilor 3D – dedicate domneniului de Data Center pentru procesoarele AMD EPYC din a treia generație cu AMD 3D V-Cache, primul procesor de server cu stivuire de matrițe 3D de înaltă performanță
  • Procesoarele AMD EPYC de a treia generație cu AMD 3D V-Cache sunt cele mai rapide procesoare de server pentru sarcinile de lucru tehnice de calcul, cu o creștere de peste 50% în comparație cu procesorul din seria EPYC 7003.
  • Procesoarele AMD EPYC din a treia generație cu AMD 3D V-Cache sunt cele mai rapide procesoare de server pregătite pentru cele mai solicitante sarcini de procesare, cu o creștere de peste 50% în comparație cu procesorul din seria EPYC 7003.
  • Procesoarele vor fi disponibile în primul trimestru din 2022, fiind așteptate soluții de la parteneri precum Cisco, Dell Technologies, Lenovo, HPE și SuperMicro.

Prezentarea celor mai rapide HPC (High Performance Computing) și Accelerator AI

  • Acceleratorul din seria AMD Instinct™ MI200 este construit pe arhitectura AMD CDNA 2 și dispune de tehnologie inovatoare de ansamblare care îl face primul GPU multi-die din industrie.
  • Acceleratoarele AMD Instinct MI200 și procesoarele EPYC din a treia generație alimentează supercomputerul Frontier de la Laboratorul Național Oak Ridge.

Data Center Momentum

  • Meta (Facebook) este cea mai recentă companie de cloud hiperscale care a adoptat procesoarele EPYC. AMD și Meta au lucrat împreună pentru a defini un server dedicat cloud-ului, cu un singur socket, conceput pentru performanță și eficiență energetică, bazat pe procesorul EPYC din a treia generație.
  • AMD și SAP își extind parteneriatul, concentrându-se pe testarea infrastructurii alimentate de EPYC, ca parte a ofertei RISE cu SAP, ancorată de SAP S/4HANA Cloud.