Tech

AMD VISION: trei categorii care ajută utilizatorii să-şi aleagă laptop-ul

AMD VISION: trei categorii care ajută utilizatorii să-şi aleagă laptop-ul

RAM, HDD, SDD, USB, SATA, procesoare, plăci video, conexiuni, porturi…Toate aceste detalii sunt de folos pentru cunoscătorilor într-ale calculatoarelor, dar ele nu ajută un biet utilizator inocent atunci când vrea şi el să-şi aleagă un laptop. Aşa că AMD vrea să dea o mână de ajutor tuturor celor care se încurcă în termeni tehnici şi îşi creează propriul program logo, “VISION Technology from AMD“, care clasifică viitoarele laptop-uri în trei categorii de bază: VISION, VISION Premium şi VISION Ultimate.

Care e şmecheria? Fiecare dintre aceste categorii are anumite caracteristici, în funcţie de care consumatorul se poate ghida atunci când caută un laptop. Nu mai stă să întrebe în stânga şi în dreapta dacă procesorul X sau configuraţia Y sunt utile pentru ce vrea el, ci pur şi simplu se bazează pe sistemul inventat de AMD. Şi pentru că din ce în ce mai mulţi utilizatori sunt interesaţi azi de ce poate să facă un laptop, şi nu de numele componentelor dinăuntru, s-ar putea ca VISION să aibă succes.

Categoria VISION se adresează începătorilor, pentru că include notebook-uri ieftine care îndeplinesc toate funcţiile basic office, inclusiv: e-mail-uri, muzică, vizionarea de fotografii şi videoclipuri pe Internet. În principiu, laptop-urile VISION se bazează pe un procesor Athlon şi o placă video integrată şi suportă Microsoft Windows 7 High DPI Feature. De asemenea, datorită aplicaţiilor DirectWrite şi ClearType, textele pot fi citite foarte uşor chiar şi la rezoluţii mai mari.

VISION Premium înseamnă pe de altă parte laptop-uri la preţuri rezonabile, dar şi cu performanţe bune. Un notebook din această categorie poate îndeplini toate funcţiile din categoria precedentă, dar permite în plus editarea fotografiilor, urmărirea de videoclipuri high-definition şi Blu-Ray, utilizarea webcam-ului, tehnologia picture-in-picture, un video converter care transformă videoclipurile digitale în formate speciale pentru iPhone sau Sony PSPs. De asemenea, tehnologia VISION Premium este potrivită şi pentru diverse jocuri.

Tehnologia VISION Ultimate se adresează în principiu profesioniştilor. Cu ajutorul ei, utilizatorii pot să creeze sau să editeze un film HD, să înregistreze un program TV, să editeze fotografii sau melodii sau să joace jocuri cu o grafică deosebită. În plus, permite crearea de Podcasturi şi suportă diverse aplicaţii, precum Adobe’s Premiere Pro CS4 (aplicaţie video) sau Cyberlink’s PowerDirector 8.