Smartphones Tech

Android 12 este energofag pe unele modele Pixel

Android 12 este energofag pe unele modele Pixel

Android 12 a fost lansat pe toate telefoanele Google Pixel de la lansarea lui Google Pixel 6.

Din păcate, se pare că are un efect negativ asupra duratei de viață a bateriei unor modele mai vechi, iar Google încă nu a lansat o soluție definitivă.

Consumul crescut al bateriei a fost o problemă găsită și în versiunile beta ale Android 12 și pare să fi continuat până în versiunea finală. Acest lucru se combină cu faptul că telefoanele Pixel nu au fost niciodată printre dispozitivele cu cea mai bună durată de viață a bateriei telefonului. De fapt, înainte de Pixel 6, modelele din gamp aveau baterii considerabil mai mici decât orice dispozitiv rival, ceea ce cu siguranță nu ajută cu o nouă versiune de Android consumatoare de energie. Lucru demonstrat pe Pixel 4a și 5, care rulează Android 12.

Android 12 este energofag pe unele modele Pixel

Această problemă ar putea afecta și noile Google Pixel 6 și Google Pixel 6 Pro.

Testele de viață pentru ambele telefoane au arătat rezultate dezamăgitoare, mult mai mici decât majoritatea telefoanelor emblematice cu baterii de dimensiuni similare.

Analiza de la acea vreme a fost că aceasta a fost vina Google, care folosea un modem 5G mai vechi și mai puțin eficient, dar poate că Android 12 este, de asemenea, parțial responsabil.

În ceea ce privește remedierea, nu există nimic care pare să funcționeze în mod constant. Un utilizator a raportat că biroul de asistență Google a sugerat să-și reseteze telefonul și apoi să restabilească datele dintr-o copie de rezervă. Aceasta nu este o soluție ideală, deoarece necesită ștergerea totul de pe telefon mai întâi, ceea ce riscă pierderea datelor chiar și cu o copie de rezervă, fără niciun beneficiu. Cu toate acestea, în cazul acestui utilizator, părea să funcționeze.

Mai târziu, reprezentanții Google de pe profilul Twitter Made By Google au sugerat unui alt utilizator să-și pornească telefonul în safe mode, ceea ce a ajutat cu decalajul cu care se confruntă utilizatorul în timp ce folosea Pixel 5.

Un reprezentant Google a mai spus unui utilizator că compania va investiga această problemă. Sperăm că acest lucru înseamnă că actualizările viitoare vor ajuta la atenuarea apetitului Android 12 pentru baterie, deși un răspuns atât de vag nu ne oferă nicio idee despre o cronologie.

Sunt curios dacă vreunul dintre voi a întâmpinat astfel de probleme pe Pixelul din dotare. Vă aștept răspunsul în rubrica de comentarii.