Accesorii Tech

Apple explorează AirPod-urile care îți iau temperatura și monitorizează postura

Apple explorează AirPod-urile care îți iau temperatura și monitorizează postura octombrie 13, 2021
Airpods

Potrivit The Wall Street Journal, Apple explorează noi caracteristici axate pe sănătate pentru AirPod-urile sale.

Funcțiile pot include utilizarea căștilor pentru a prelua temperatura purtătorilor, a le monitoriza poziția și a le îmbunătăți auzul. WSJ notează că nu este clar dacă această din urmă funcție diferă semnificativ de funcția existentă „Conversation Boost” a AirPods.

Potrivit WSJ, aceste funcții „nu sunt așteptate până anul viitor și s-ar putea să nu fie niciodată lansate consumatorilor sau calendarul s-ar putea schimba”. Cu alte cuvinte, se pare că producătorul de iPhone doar explorează aceste noi caracteristici de sănătate, mai degrabă decât să lucreze activ la integrarea acestora cu produsele care urmează să apară în următorul an sau doi.

Adăugarea acestor senzori ar avea sens pentru Apple. Compania și-a comercializat din ce în ce mai mult produsele pe baza aplicațiilor lor de sănătate și fitness, deși până acum cea mai mare parte a acestei atenții s-a concentrat pe Apple Watch. Rapoartele de luna trecută au sugerat că compania urmărea să adauge diferiți senzori la dispozitivul portabil, inclusiv monitorizarea tensiunii arteriale, a temperaturii, a calității somnului, a oxigenului din sânge și a zahărului din sânge.

Integrarea caracteristicilor de sănătate în produsele comerciale este o lucrare dificilă, totuși, mai ales din cauza dificultății de a îndeplini standardele medicale de reglementare. Acest lucru duce inevitabil la întârzieri. În iunie, de exemplu, a fost raportat că următorul Apple Watch va adăuga monitorizarea temperaturii, dar această funcție nu a apărut niciodată în Apple Watch 7 din septembrie.

Din păcate, raportul WSJ nu include prea multe detalii despre planurile Apple pentru AirPods. Luarea temperaturii de la urechea cuiva este totuși ceva obișnuit și există multe dispozitive de postură pe piață care utilizează senzori digitali pentru a alerta purtătorii atunci când se înclină. Apple a arătat deja că este interesat să utilizeze AirPods ca asistent auditiv, deși căștile nu sunt de fapt aprobate în acest scop de FDA.