Tech Tableta

Apple iPad Mini – specificatii tehnice si preturi

Apple iPad Mini – specificatii tehnice si preturi

Mult aşteptatul eveniment Apple a avut loc în această seară, iar vedeta a fost noua tabletă Apple iPad Mini – un iPad cu ecran de 7.9 inch, de tip IPS şi cu rezoluţie 1024 x 768 pixeli (la fel ca iPad 2). Are un design slim, cu o grosime de doar 7.2 mm (cu 23% mai subţire faţă de iPad) şi cântăreşte doar 308 grame (cu 53% mai uşoară comparativ cu iPad).

Sub carcasă, noul iPad Mini are un procesor Apple A5 – ARM Cortex-A9 Dual-Core la 1GHz şi procesor grafic dual-core PowerVR SGX543MP2. Tableta este disponibilă şi în variantă compatibilă cu reţelele LTE, beneficiază de 2 camere foto/video şi are o autonomie de până la 10 ore la o încărcare. Posesorii de iPad Mini vor avea acces la peste 270 000 de aplicaţii din App Store.

Tableta beneficiază de două camere foto/video, una FaceTime HD de 1.2MP şi una iSight de 5MP. Poate înregistra video la calitate Full HD 1080p.

Tableta iPad Mini va fi disponibilă în culorile alb şi negru, iar preţurile vor varia în funcţie de capacitatea de stocare şi conectivitate: versiunile cu Wi-Fi – 329 euro (16GB), 429 euro (32GB) şi 529 euro (64GB), iar versiunile cu WiFi+3G – 459 euro (16GB), 559 euro (32GB) şi 659 euro (64GB). iPad Mini va fi disponibil pe piaţă din 2 noiembrie, iar precomenzile sunt active!

Eu cred că Apple s-a cam săturat de inovaţii şi a început să se sperie de anumiţi competitori din piaţă. Este clar că noul iPad Mini a fost lansat ca rival pentru ASUS Nexus 7 şi Kindle Fire. În acelaşi timp sunt surprins de strategia Apple, mai ales de schimbările apărute după decesul lui Steve Jobs. Au început să lanseze mai multe produse, să organizeze evenimente mai des, dar şi să dezamăgească uneori.

Sunt convins că şi iPad Mini se va vinde în foarte multe exemplare, va înregistra succes şi totul va fi foarte bine pentru Apple, dar oare până când? Oare acesta este iPad Killer-ul mult aşteptat?