Smartphones

Apple iPhone SE 2020

Apple iPhone SE 2020

Iphone SE detalii

Pro

Preț accesibil

Camere foto foarte bune

Design compact

Suportă încărcare wireless

Contra

Nu are modul nocturn

Bateria ţine mai puţin decât alte modele de iPhone

IPhone SE 2020 este unul dintre cele mai bune telefoane, mai ales pentru aceia cărora le place ideea de a deține un telefon mai mic. Pentru un preţ sub 400 USD, veți avea un procesor Bionic A13 de la Apple, care oferă nu doar cea mai rapidă performanță, ci și capacitățile performante ale camerei foto pe care oricine şi le doreşte de la un telefon mai scump.

Noul iPhone SE oferă, de asemenea, o mulțime de funcții premium pe care telefoanele Android nu le au, inclusiv designul său din metal și sticlă și rezistența la apă.  De asemenea, iPhone SE deţine o baterie care ţine mult mai puţin decât alte modele iPhone.

Mulţi preferă iPhone 12 mini care este mult mai scump deoarece oferă un ecran de 5,4 inch și 5G, dar care costă aproximativ 700 USD.

IPhone XR este o altă alternativă bună, deoarece preţul a scăzut la 500 USD. Dar, în general, iPhone SE 2020 este unul dintre cele mai bune telefoane ce poate fi achiziţionat la un preţ bun.

Prețul iPhone SE 2020 și data lansării

IPhone SE costă 400 USD și a fost lansat pe 24 aprilie.

Pentru modelul de 64 GB de stocare IPhone SE are un preţ de 400 USD, pentru cel de 128 GB are un preţ de 450 USA, iar pentru varianta de 256 GB, telefonul are preţul de 550 USD.

IPhone SE este disponibil prin intermediul tuturor operatorilor, inclusiv AT&T, Sprint, T-Mobile și Verizon, precum și Xfinity Mobile și Visible.

Design și culori

iPhone SE este un telefon foarte bine realizat, cu același design robust din sticlă și aluminiu al iPhone 8. Există trei opțiuni de culoare pentru iPhone SE: negru, alb și roșu.

Un alt plus al iPhone SE este că întregul design este aproape compact în comparație cu iPhone 11 Pro Max.

Display-2

IPhone SE este mai mic și mai îngust decât Google Pixel 3a, dar are aproximativ aceeași greutate. Pixel 3a are un ecran mai mare de 5,6 inch. iPhone SE 2020 are, de asemenea, rezistență la apă IP67, ceea ce înseamnă că poate fi lăsat în apă la o adâncime 1 metru timp de până la 30 de minute.

Din păcate, cadrele din jurul ecranului iPhone SE par mult mai vechi decât ale unui smartphone din 2020.

O altă problemă este că Haptic Touch nu funcționează pe ecranul de blocare al iPhone SE din anumite motive.

iPhone SE 2020: Touch ID

Deși Apple a oferit Face ID pe toate telefoanele sale mai noi în ultimii doi ani, noul iPhone SE 2020 folosește un senzor Touch ID pentru deblocarea dispozitivului. Același senzor poate fi utilizat pentru autorizarea descărcărilor din App Store, Apple Pay și introducerea parolelor.

Butonul Touch ID are un beneficiu foarte important și neașteptat. Deoarece purtarea este obligatorie se poate debloca cu ușurință fără a fi nevoie înlăturarea măştii.

iPhone SE 2020: Afișaj iPhone SE 2020 are un ecran de 4,7 inch.

Rezoluția afișajului iPhone SE este de doar 1334 x 750 pixeli.  Ecranul iPhone SE are o luminozitate bună, fiind evaluat la 625 de niți.

De asemenea, este mult mai strălucitor decât Pixel 3a care a fost evaluat la 401 niţi. Deţine funcţia True Tone, ceea ce înseamnă că poate regla automat temperatura culorii ecranului în funcție de condițiile de iluminare ambientală. Pe baza testelor realizate, afișajul iPhone SE reproduce 111,2% din gama de culori sRGB.

IPhone SE oferă și culori precise, obținând un scor Delta-E de 0,2.

Camere foto

Camera iPhone SE 2020 este foarte bună încât ar fi destul de dificil în a face diferența dintre acesta și un iPhone 11. Singura excepție este modul nocturn, pe care iPhone SE nu îl are. La fel ca iPhone 8, iPhone SE are o singură cameră de 12 megapixeli și o cameră frontală de 7 megapixeli.

Camera

Nu are un obiectiv cu unghi foarte mare precum iPhone 11 sau un teleobiectiv cu zoom optic precum iPhone 11 Pro. Dar cipul A13 Bionic îmbunătăţeşte performanța camerei iPhone SE în mai multe moduri. De exemplu, se pot face portrete utilizând atât camera din spate, cât și camera frontală de pe iPhone SE, completată cu efecte de iluminare portret.

IPhone SE beneficiază, de asemenea, de Smart HDR pentru a scoate în evidență figurile. Fotografiile realizate cu iPhone SE sunt mai calde, mai plăcute și mai strălucitoare, însă cele realizate cu Pixel 3a sunt puțin mai detaliate, dar au mai mult contrast.

Cu toate acestea, există un mic dezavantaj pentru iPhone SE atunci când se fac poze; trebuie să vă apropiați destul de mult de imagine, deoarece iPhone SE nu are teleobiectiv.

Performanţă

În timp ce producătorii de telefoane Android își echipează telefoanele cu procesoare mai slabe,

iPhone SE are același cip Aion Bionic de ultimă generație ca iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Aceasta înseamnă că vă veți bucura de aceeași performanță rapidă și receptivă.

Bateria

Bateria ţine mult mai puţin decât cea aiPhone 11. De exemplu, Apple spune că iPhone SE oferă 13 ore de redare video, comparativ cu 17 ore pentru un iPhone 11. În testul bateriei Tom’s Guide, care implică navigarea continuă pe internet pe 4G LTE, iPhone SE 2020 a avut în medie 9 ore și 18 minute.

Mufa-de-incarcare-2

Acest lucru este cu mult sub rezistența iPhone 11: 11:16, iPhone 11 Pro: 10:24 și iPhone 11 Pro Max: 11:54.

Concluzie

IPhone SE 2020 este un telefon ce poate di achiziţionat la prețuri. Oferă cea mai rapidă performanță, camere foto foarte bune, încărcare wireless și un design premium care depășește telefoanele Android mai ieftine.

 

iPhone-6S
Postarea Anterioara

Xiaomi-Mi-8
Postarea Urmatoare