Tech

Apple pregateste iWatch | Laptop News

Apple pregateste iWatch | Laptop News ianuarie 4, 2022Leave a comment
Featured-image

În ultimii 145 de ani ceasul de mână a trecut printr-o evoluție continuă, iar acum posibila implicare a celor de la Apple va duce probabil la o revoluție a modului în care comunicăm.

Unii dintre voi probabil că se întreabă ce s-ar putea schimba la ceasurile de mână când deja au fost transformate în mini calculatoare de buzunar sau MP3 playere. Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite, dar nu în ceea ce privește puterea de calcul sau abilitatea de a măsura timpul în mod exact. Majoritatea inovațiilor pe care le vor implementa cei de la Apple vor ține de capabilităţi și moduri de întrebuinţare.

Ai vrut vreodată să știi cine te sună înainte de a începe să scotocești în geantă după telefon? Ai avut vreodată mâinile ocupate și nu ai avut cum să scoți telefonul din buzunar la timp? Apple iWatch ar putea fi în permanență conectat la telefonul tău şi ar afișa pe display cine te sună, astfel încât să îți dai seama dacă e important să răspunzi pe loc sau poți amâna, revenind cu un telefon mai târziu.

Bineînțeles, SMS-urile și chiar MMS-urile vor fi afișate direct pe display-ul OLED de la încheietura mâinii în timp ce funcția de recunoaștere vocală te-ar putea ajuta să dictezi un răspuns rapid. Apple iWatch va fi o telecomandă ce-ți va permite să răsfoiești lista de melodii sau de frecvențe radio pe care vrei să le asculți în căștile tale wireless, fără a fi nevoie să îți scoți telefonul din geantă, buzunar sau rucsac.

Pare un scenariu SF, dar toată tehnologia necesară este deja disponibilă și este nevoie doar de voința unei companii puternice, cu o bază de utilizatori mare, un mediu software stabil și fonduri suficiente pentru R&D (research & development). Display-urile OLED sunt disponibile de ani de zile, la fel și display-urile curbate și chiar cele care flexează. iPod Nano este un exemplu foarte bun pentru cât de mic poate fi un gadget interactiv.

Apple are suficienți bani chiar pentru a împrumuta Guvernul american, deci fondurile pentru investiție nu sunt o problemă. Cel mai important aspect în dezvoltarea noului iWatch îl reprezintă identificarea celor mai productive și dorite modalități de folosire și implementarea lor în cel mai eficient mod.

Zvonurile nu spun când plănuiește gigantul Cupertino să anunțe noul gadget, dar nu am fi surprinși dacă vor face pasul cel mare vara aceasta deoarece compania are nevoie de un produs nou și unic pentru a crește vânzările care au început să scadă pentru prima oară în ultimii ani. Apple iWatch va fi probabil un device de sine stătător, dar compania va pune un accent puternic pe capabilităţile acestuia de a comunica şi interacţiona cu iPhone-ul sau chiar şi iPod-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.