Tech

Asus FonePad cu Intel Atom si Android

Asus FonePad cu Intel Atom si Android

Să nu confundăm totuși cele două device-uri – Asus PadFone și FonePAD sunt similare ca denumire, însă diferă foarte mult mai ales în termeni de echipare. Pe când primul vine cu o platformă quad core Qualcomm APQ 8064 ARM, al doilea are la bază Intel Lexington. Cei care speră ca noua tabletă să fie super performantă, vor fi destul de dezamăgiți.

Informaţiile pe care le avem spun că cei de la Asus lucrează la certificarea unui nou device denumit FonePad K004 și care se va încadra la categoria Tablete. Procesorul care se presupune că va veni împreună cu noua tabletă este Intel Atom Z2420, care a fost lansat recent, pe 7 ianuarie 2013. Din păcate, acesta nu este foarte performant și poate că ar fi bine să nu ne așteptăm la mare lucru din partea noului produs.

În primul rând, procesorul are un singur nucleu și o frecvență modestă de doar 1,2GHz. Și când spunem 1,2GHz ne referim la frecvența maximă, dar cipul va funcționa la o frecvență și mai redusă pentru a mări autonomia bateriei. În al doilea rând, noul cip folosește aceeași arhitectură cu performanţe scăzute, numită Saltwell şi care nu aduce niciun fel de îmbunătățiri față de obișnuitul Intel Atom.

Memoria cache de nivel 2 este de doar 512KB, iar unitatea de procesare grafică integrată (iGPU) este PowerVR SGX 540, licenţiată de la Imagination Technologies. Dacă ar fi să facem o comparație, am putea spune că Intel Atom Z2420 aduce doar 25% din performanța pe care o oferă un Intel Atom D2700. Ne putem da seama cu ușurință că este cam de 4 ori mai încet decât un procesor Atom D2700, care vine cu o performanță deja modestă.