Tech Tableta

ASUS MeMO Pad 7 – Un gadget micut si foarte productiv

ASUS MeMO Pad 7 – Un gadget micut si foarte productiv

Noua tabletă ASUS ME172V este prezentată ca ASUS MeMO Pad 7 şi caracteristică principală, care a fost dezvăluită, este preţul relativ accesibil. Acum avem un mic spot video pentru voi în care ni se demonstrează cât de productivă poate fi mica tabletă de 7 inch, atunci când se confruntă cu diverse moduri de utilizare.

Procesorul de tip system-on-chip (SoC) este proiectat de VIA si poartă numele WM8950. Performanţele sunt mai mult decât modeste şi, ca atare, ASUS pare să fi decis să compenseze acest aspect prin includerea a diverse aplicaţii şi facilităţi software, care să crească productivitatea şi uzabilitatea noului gadget de 7 inch.

Ne place ceea ce este prezentat în videoclip şi acum avem tendinţa să fim puţin mai indulgenţi cu specificaţiile configuraţiei hardware care include 1 GB de memorie RAM, 8 GB sau 16 GB de spaţiu de stocare de tip NAND, un slot microSD şi o baterie de 4270 mAh. Android 4.1 Jelly Bean, de la Google, este sistemul de operare ales şi suntem de părere că preţul de $149 este chiar o afacere deşi, din păcate, la noi acesta va fi considerabil mai mare, din cauza TVA-ului şi a zonei Euro.

Ecranul are o rezoluţie relativ modestă, de doar 1024 pe 600 pixeli, ceea ce rezultă într-o densitate de pixeli de doar 170 ppi (pixels per inch), dar cei 5 GB de spaţiu de stocare în ASUS WebStorage, disponibili pe viaţă alături de suita Microsoft Online Office 2010, fac tableta MeMO Pad 7 să arate mult mai bine.