Tech Laptop

Asus – mini laptop cu telefon Modu

Asus – mini laptop cu telefon Modu

Ideea de a combina avantajele unui telefon (conectivitate permanentă, formă portabilă) cu cele ale unui mini laptop (performanţe mai bune, comoditatea utilizării) nu este nouă, în industrie vorbindu-se deja de dispozitivele hibrid cunoscute sub numele desmartbook-uri. Dar chiar înainte ca acestea să îşi ia vreun avânt serios pe piaţă, Asus are deja o cu totul altă idee. Compania taiwaneză plănuieşte să lanseze, conform unor zvonuri recente, un mini laptop cu telefon mobil. Cu alte cuvinte, un netbook echipat cu un slot special în care utilizatorul să poată introduce un telefon mobil.

Telefonul mobil ar funcţiona normal atunci când este utilizat separat, permiţând efectuarea de apeluri, dar ar funcţiona în acelaşi timp ca modem 3G pentru mini laptop. În acest fel, utilizatorii şi-ar putea folosi telefonul şi netbook-ul într-o singură reţea, sub un singur preţ, cu aceeaşi cartelă SIM.

Zvonurile indică faptul că telefonul în chestiune ar fi Modu, un produs al unei companii israeliene cu acelaşi nume, care este deja disponibil pe piaţă. Acesta se bazează tocmai pe ideea de conectare a telefonului la diferite dispozitive (inclusiv rame foto digitale, de exemplu), în funcţie de nevoile utilizatorului. Compania Modu oferă o serie de “carcase” customizabile şi dispozitive compatibile cu telefonul lor Modu, create special pentru ca acesta să fie conectat la ele. Poţi schimba “carcasa” pentru a o asorta la hainele tale sau pentru a obţine caracteristici în plus, cum ar fi un webcam sau afişarea pozelor pe o ramă foto digitală. Ideea din spatele mini laptop-ului Asus este tocmai aceasta, libertatea de a alege între două dispozitive.