Tech Laptop

ASUS N6 (N56 si N76) – serie de laptop-uri prezentata in Romania

ASUS N6 (N56 si N76) – serie de laptop-uri prezentata in Romania

După multe luni de aşteptare şi amăgire, ASUS a prezentat în România noua generaţie de laptop-uri multimedia ASUS N6. Acestea au la bază procesoare Intel quad-core de cea mai nouă generație, pe platforma Intel Chief River și plăci video din noua generaţie Nvidia 600M. Modelele ASUS N56 și ASUS N76 se evidențiază prin designul exclusivist și facilitățile audio premium.

Aşa cum am fost obişnuiţi de la seriile precedente, ASUS a implementat şi în generaţia ASUS N6 tehnologiile audio SonicMaster Premium și Bang & Olufsen ICEpower, moștenite și îmbunătățite de la celebrul ASUS NX90. Pe lângă acestea, laptop-urile vin la pachet şi cu sub-woofer extern SonicMaster.

Difuzoarele interne au incinte acustice mari, de la 30cc la 70cc. Totodată, amplificatorul audio este unul puternic, de 11W, oferind sunetul la volum crescut fără distorsiuni. Laptopurile sunt livrate cu software-ul MaxxAudio 3, laureat Technical Grammy 2011.

Legat de design, ASUS a fost foarte atent la detalii. Noile modele vin cu carcase din aliaj metalic, logo pe capac iluminat, la fel ca şi butonul de pornire. Laptopul N56 este subțire, având o grosime de doar 32 mm, în condițiile în care integrează o configuraţie puternică şi cu un processor quad-core, placă video performantă, hard disk de 720GB.

Grilele difuzoarelor imită vizual undele sonore, fiind obținute printr-un procedeu minuțios ce implică gravare, ștanțare, hidroliză și finisare cu laser. Frumusețea este însoțită de durabilitate. Laptopurile N6 folosesc balamale turnate din aliaj de zinc, mărind calitatea și rezistența cu până la 150% față de notebook-urile clasice.

Stă bine şi la display. Noua serie vine cu ecrane mate luminoase (300 cd/m2), cu unghiuri largi de vizualizare (150 orizontal/120 vertical), fără reflexii. Laptop-urile ASUS N56, pe care le vom găsi în România, vor avea ecrane Full HD.

Şi completăm configuraţia tehnică la N56 cu hard diskuri de 1TB cu 7200rpm și o capacitate RAM de 16GB DDR3. Toate porturile USB sunt de generație 3.0. Utilizatorii își pot încărca gadgeturile USB, chiar și atunci când laptopul este închis, prin USB charger+.

Mai multe informaţii despre ASUS N56 într-un review detaliat!