Smartphones Tech

ASUS PadFone Infinity anuntat oficial la MWC 2013

ASUS PadFone Infinity anuntat oficial la MWC 2013

Nici nu ne-am familiarizat prea bine cu ASUS PadFone 2, un model care a trecut şi prin redacţia noastră, că ASUS a anunţat PadFone Infinity. Noi am criticat diagonala de 4.7 inch întâlnită la PadFone 2, iar ASUS lansează noul model la 5 inch. Nu prea am înţeles strategia ASUS, dar nu cred că diagonala mai mare va aduce un succes notabil pentru PadFone Infinity.

Despre ASUS PadFone Infinity nu prea putem să ne pronunţăm, dar mai jos puteţi să citiţi despre specificaţii tehnice oficiale. Aşa cum ne-am obişnuit, ASUS poziţionează produsele Infinity în zona premium, fără compromisuri.

Noul smartphone rulează sistemul de operare Android 4.2, dezvoltând performanțe mobile de excepție, grație procesorului de nouă generație Qualcomm Snapdragon 600 cu patru nuclee. Sistemul poate atinge o autonomie de până la 19 ore de convorbire în rețea 3G. La capitolul autonomie se descurcă destul de bine, peste media smartphone-urilor existente pe piaţă.

Cu un design exterior turnat într-o singură bucată din aluminiu similar celui din industria aerospațială, ASUS PadFone Infinity are o construcţie rezistentă şi un design atrăgător. Ecranul său de 5 inch oferă o rezoluție Full HD 1920 x 1080 pixeli, cu o densitate de 441 ppi. Telefonul dispune de o capacitate de stocare de 64Gb, procesorul de vârf Qualcomm Snapdragon 600 tactat la 1.7GHz și cu patru nuclee, pentru a facilita o experiență premium în operarea sistemului Android, liniară și cu răspuns rapid. La capitolul conectivitate, PadFone Infinity încorporează conexiunile de 100Mbit/s LTE și 42Mbit/s DC-HSPA+, asigurând navigarea web și download-ul la viteze mari.

ASUS PadFone Infinity este dotat cu o cameră foto foarte performantă cu senzor optic de 13 Megapixeli și un sistem de lentile cu 5 elemente și f/2.0. Un procesor de imagine dedicat îmbunătățește calitatea cadrelor surprinse în condiții de iluminare slabă și îi permite telefonului PadFone Infinity să realizeze până la 100 de poze secvențiale (la 8 frame-uri pe secundă), înregistrând simultan video 1080p Full HD. PadFone Infinity poate reda totodată materiale video 1080p Full HD prin portul MyDP compatibil Micro-USB.

Natura duală a lui ASUS PadFone elimină nevoia sincronizării datelor între telefon și tabletă. Datele și setările din PadFone Infinity sunt disponibile instant pe PadFone Infinity Station după cuplare. Aplicațiile deschise sunt redimensionate în mod fluid pe ecranul mai mare. PadFone Infinity vine cu aplicații noi exclusiviste ASUS, inclusiv SuperNote 3.1 pentru luarea de notițe, Story pentru crearea albumelor foto și ASUS Echo pentru controlul vocal pe PadFone Infinity. PadFone Infinity are o autonomie de până la 19 ore de convorbire în rețea 3G, care crește până la 40 de ore prin cuplarea în PadFone Infinity Station. PadFone Infinity Station înmagazinează suficientă energie pentru a încărca de maxim trei ori bateria telefonului.

ASUS PadFone Infinity va fi disponibil în Taiwan începând din luna aprilie și ulterior în alte state selectate, începând cu trimestrul 2 al anului 2013. Prețul aproximativ al ansamblului PadFone Infinity cu 64GB și PadFone Infinity Station va fi 999 Euro. Prețurile și specificațiile exacte pot varia de la piață la piață.