Tech Tableta

Asus TF300T si Asus TF700T

Asus TF300T si Asus TF700T

Asus TF300T a fost subiect de zvon acum aproximativ trei săptămâni când au apărut pentru prima oară poze cu noua tabletă. Acum acesta revine în lumina reflectoarelor cu câteva specificații tehnice. Se pare că este vorba despre o versiune mai ieftină a tabletei Asus Transformer Prime care va fi tot de 10 inch, cu o rezoluție de 1280×800 și un docking station opțional, ca la prima versiune de Transformer.

Câteva dintre specificațiile tehnice știute până acum includ un procesor Nvidia Tegra 3 de 1,2GHz, 16GB spațiu de stocare și o autonomie de până la 12 ore cu docking station și 8,5 ore fără docking. Se pare că noul model nu va avea bliț la camera foto de pe spate, va fi puțin mai gros – 9,9mm și va cântări 640 de grame. În comparație cu TF200T putem observa că este un pic mai slab, ASUS Transformer Prime venind cu un procesor Tegra 3 de 1,4GHz, 32GB sau 64GB spațiu de stocare și autonomie de până la 18 ore cu docking station. Totodată, Prime are și dimensiuni mai reduse de 8,3mm ca grosime și 586 de grame ca greutate. Desigur, specificațiile pentru TF300T nu au fost confirmate în mod oficial.

Asus TF300T – varianta mai ieftină a lui Transformer Prime?

Pare că cei de la Asus doresc sa ne facă o surpriză cu un model mai ieftin, cu o alternativă la Transformer Prime. Aceștia au inversat puțin prioritățile produselor lansate, nu au urmat tiparul binecunoscut de lansare a unui model nou, apoi de lansare a unei versiuni mai avansate, ci au făcut tocmai invers. Încă nu se știu detalii referitoare la preț sau disponibilitate pentru noul Transformer, însă s-au mai aflat câteva informații despre un alt model, TF700T, care a fost anunțat la CES 2012.

Asus TF700T va avea un display de 10 inch, cu rezoluție de 1920×1200 și, deși se știa că va veni tot cu procesor Tegra 3, se pare că tableta a apărut în listă cu un procesor dual core Qualcomm de 1,5GHz. Deocamdată nu este nimic oficial așa că putem pune specificațiile tehnice și informațiile apărute sub un mic semn al întrebării. Probabil că odată cu MWC vom afla mai multe detalii așa că așteptăm cuminți până atunci când vom reveni cu mai multe informații.