Tech Diverse

Autoritățile de reglementare cer mai multe informații despre sistemele de plată tehnologice

Autoritățile de reglementare cer mai multe informații despre sistemele de plată tehnologice

Biroul pentru Protecția Financiară a Consumatorului a emis o serie de ordine de culegere de informații cu privire la practicile comerciale ale principalelor sisteme de plăți digitale.

Comenzile au fost emise către Amazon, Apple, Facebook, Google, PayPal și Square, a anunțat biroul într-un anunț de joi dimineață. Sistemele de plăți chinezești operate de WeChat și AliPay vor fi, de asemenea, studiate, dar nu sunt supuse niciunei comenzi CFBP.

Emise ca parte a autorității de investigare a CFPB, ordinele nu sunt un indiciu al unor fapte greșite specifice, dar sugerează că CFBP va juca un rol mai activ în reglementarea produselor de consum ale companiilor de tehnologie în viitor. În special, acestea sunt menite să elimine orice colectare de date sau comportament anticoncurențial care este posibil să nu fi ieșit încă la lumină.

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

„PLATFORMELE DE PLATĂ vor fi cu adevărat neutre?”

Într-o declarație, directorul CFBP, Rohit Chopra, a formulat comenzile ca un efort de a se asigura că companiile de tehnologie nu folosesc puterea procesării plăților pentru a exploata consumatorii sau pentru a obține un avantaj anticoncurențial față de firmele mai mici.

„Se știe puțin în public despre modul în care companiile Big Tech își vor exploata platformele de plăți”, a spus Chopra într-un comunicat care anunță întrebările. „De exemplu, se vor implica operatorii într-o supraveghere financiară invazivă și vor combina datele pe care le colectează asupra consumatorilor cu datele lor de geolocalizare și de navigare?… Platformele de plată vor fi cu adevărat neutre sau își vor folosi scara pentru a extrage chirii de la participanții pe piață ?”

Anterior comisar al FTC, Chopra a lucrat îndeaproape cu actualul președinte al FTC, Lina Khan, iar noua investigație este menită să se armonizeze cu eforturile tehnologice antitrust ale FTC.

Ordinele atrag deja aplauze din partea avocaților antitrust, inclusiv a proiectului American Economic Liberties. „Ordinele CFPB îi vor forța pe Big Tech să analizeze sistemele lor de supraveghere, colectare de date și plăți”, a spus grupul într-un comunicat, „și să ofere autorităților de reglementare o altă fereastră importantă în imperiile lor întinse.”