Tech TV

BenQ XL2411T – un monitor creat de gameri pentru gameri

BenQ XL2411T – un monitor creat de gameri pentru gameri

Monitoarele sunt asociate, de cele mai multe ori, cu desktop-urile. Însă Laptop News promovează un nou trend şi încearcă asocierea acestora şi cu laptop-urile. Notebook-urile au ajuns să dezvolte performanţe foarte bune, pot rula aplicaţii complexe, iar tendinţa este de a fi cât mai mici şi mai performante. În astfel de cazuri, monitorul joacă un rol important. Vă puteţi cumpăra un laptop de 10 inch, 11.6 inch sau 13.3 inch pentru portabilitate şi un monitor de peste 20 de inch pentru a lucra mai eficient când sunteţi acasă sau la birou.

Aşa cum vă spuneam şi mai sus, laptop-urile au început să fie mai performante, multe dintre ele fiind la un raport foarte bun calitate/preţ/performanţă. Au apărut chiar şi laptop-urile de gaming care pot rula fără probleme orice titlu nou apărut pe piaţă. Dar 15.6 inch este mult prea puţin pentru un gamer şi atunci va apela mereu la un monitor extern dedicat pentru gaming.

BenQ tocmai a anunţat un astfel de monitor pe numele său BenQ XL2411T. Acesta a fost dezvoltat împreună cu gameri profesionişti şi aduce pasionaţilor de shootere un timp de răspuns redus la 1 ms şi rată de refresh 120Hz. Monitorul 3D ready, cu display de 24 inch Wide, vine echipat cu tehnologia Black eQualizer, modul FPS, Display Mode, Smart Scaling şi are un contrast dinamic de 12 000 000:1.

Seria XL de monitoare este realizată în colaborare cu jucători profesionişti de Counter-Strike şi asigură performanţe deosebite şi caracteristici de top care dovedesc utilizatorului că detaliile speciale îmbunătăţesc experienţa de gaming.

Rata de refresh de 120Hz asigură evitarea întârzierilor de imagine, iar toate detaliile jocului vor fi redate cu uşurinţă. Tehnologia super rapidă de procesare a imaginilor permite jucătorului să observe cu uşurinţă fiecare mişcare a oponentului său şi aduce pasionaţilor de jocuri un plus de acţiune şi realism.

Cu funcţia Display Mode, jucătorul poate ajusta diagonala display-ului de la 17 inch (4:3) până la 24 inch W (16:9), iar cu opţiunea Smart Scaling se poate personaliza dimensiunea imaginii.

Modul de redare FPS (First Person Shooter) realizat în colaborare cu gameri profesionişti oferă nivelul optim de luminozitate, contrast, claritate şi balanţă a culorilor chiar şi în situaţii obscure, astfel încât utilizatorul să beneficieze de cele mai bune imagini care îi dau un avantaj considerabil în faţa adversarilor.

Noul BenQ XL2411T este certificat NVIDIA 3D Vision 2, cu noua tehnologie NVIDIA 3D LightBoost, pentru gaming şi entertainment.

Noul monitor este disponibil la partenerii BenQ din România. Modelul BenQ XL2411T are un preţ recomandat de 1.299 lei (la eMAG este 1.279,99 Lei), un preţ chiar bun pentru ceea ce promite! Mi-ar plăcea să-l testez pentru a mă convinge dacă se ţine de promisiune!