Securitate Tech

BitDefender sustine RoboChallenge | Laptop News

BitDefender sustine RoboChallenge | Laptop News ianuarie 4, 2022Leave a comment
Featured-image

BitDefender este pentru al doilea an consecutiv partener al competiţiei naţionale RoboChallenge, aflată la a IV-a ediţie.

RoboChallenge este un concurs anual pentru studenţii pasionaţi de robotică, ce presupune construirea unor roboţi autonomi, capabili de a executa acţiuni specifice, fără intervenţie umană şi fără control teleghidat, care se luptă între ei în cadrul unor probe specifice.

Competiţia este organizată de Echipa ETTI RoboChallenge în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti şi este găzduit de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii “Politehnica” Bucureşti.

Este pentru primul an în care RoboChallenge introduce două probe de concurs: proba de SUMO şi proba ROBO LaserMaxx. În cadrul probei de SUMO, roboţii sunt plasaţi în ring şi trebuie să îşi împingă adversarul în afara ringului. Primul robot care iese din suprafaţa de joc pierde runda, iar câştigătorul primelor două runde îşi adjudecă meciul. În cadrul probei ROBO LaserMaxx participă câte 4 roboţi, care se luptă între ei pe o suprafaţă cu obstacole, cu armele laser. Robotul câştigător este cel care acumulează cele mai multe puncte în urma celor două probe.

Pe 16 martie a fost organizată etapa locală a concursului, urmând ca în zilele de 7 şi 8 mai să aibă loc etapa naţională, în cadrul Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la Universitatea “Politehnica” Bucureşti.

BitDefender, producătorul autohton de soluţii de securitate, susţine proiectul RoboChallenge prin programul „Academica”, un program amplu de educare a studenţilor în domeniul securităţii informatice şi de promovare a excelenţei în educaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.