Tech Tableta

BlackPad – lansat în noiembrie

BlackPad – lansat în noiembrie

Se pare că tablet PC-ul celor de la RIM se va numi de fapt BlackPad, deoarece compania a înregistrat în urmă cu câteva zile domeniul BlackPad.com. Conform ultimelor zvonuri, ultraportabilul va fi lansat în luna noiembrie a acestui an.

Ba Cobalt, ba BlackPad – până acum tablet PC-ul RIM era cunoscut fie cu un nume, fie cu celălalt. Dar se pare că cei de la Research in Motion s-ar fi decis, într-un final, să adopte denumirea “BlackPad”, deoarece acum câteva zile au înregistrat domeniul BlackPad.com. Se poate ca RIM să fi considerat mai avantajoasă o combinaţie între numele smartphone-ului lor BlackBerry şi popularul “pad”, care de la iPad încoace este inserat în denumirile majorităţii tablet PC-urilor.

Cele mai noi zvonuri privind BlackPad-ul vizează faptul că acesta urmează să fie lansat în luna noiembrie a acestui an, cu specificaţii tehnice şi preţuri similare cu ale tablet PC-ului celor de la Apple. Astfel, conform unor surse anonime de industrie, două persoane care sunt destul de apropiate de acest proiect, numele BlackPad este cel final şi va avea un display aproape la fel de mare ca iPad-ul (aproximativ 9.7 inch). De asemenea, tablet PC-ul RIM se sincroniza cu un BlackBerry, prin intermediul unei conexiuni WiFi sau Bluetooth, pentru a lucra online (nu se specifică însă şi cât de independent va fi de fapt ultraportabilul) şi va porni de la un preţ de 499 de dolari (la fel ca tablet PC-ul celor de la Apple).

Alte detalii includ faptul că BlackPad va dispune de două camere integrate, una localizată frontal, pentru conferinţe video, şi alta plasată pe spatele dispozitivului, pentru filmuleţe şi fotografii.