Diverse

Ceasul de mana: cum sa-l alegi pe cel corect

Ceasul de mana: cum sa-l alegi pe cel corect

Alegerea corecta a ceasului de mana dintre miile disponibile nu este deloc usoara. Iti recomandam un magazin de unde poti alege ceasuri de calitate, si anume Tio.ro. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta in alegerea unui accesoriu esential pentru barbatul care nu vrea sa intarzie niciodata!

Ceas de mana: cum sa-l alegi pe cel potrivit

Ceasul de mana este un accesoriu indispensabil pentru omul care isi doreste sa afiseze stil si clasa. Oricare ar fi preferintele tale, stilul, nevoile tale, este imposibil sa nu porti un ceas de mana barbatesc. In ciuda aparitiei erei telefoanelor mobile care a inregistrat o scadere a utilizarii ceasurilor, trebuie sa recunoastem ca nimic nu poate inlocui un ceas practic in functionalitatea sa, in simplitatea si in eleganta si estetica sa.

Mai mult, ceasul de mana, in ultima vreme, are un nou rival in ceea ce priveste stilul barbatesc: ceasul de buzunar. Asa ca sa vedem cum sa alegi un ceas pe care sa-l arati cu mandrie.

Alegerea unui ceas de mana care se potriveste nevoilor tale se dovedeste adesea a fi o sarcina dificila: sa alegi un ceas sport, unul elegant sau mai bine sa te concentrezi pe confort? Mecanismul ceasului trebuie sa fie mecanic, automat sau cu quartz? Si din nou, aleg o curea din metal, piele sau cauciuc, una mai eleganta sau la moda? In plus, alegerea unei marci poate fi si aceasta o sarcina complicata: mai bine un ceas barbati Tio de mana inovator, un ceas de mana clasic sau un ceas de mana rafinat? Iata cateva sfaturi utile.

Mecanism

Mecanismul este o componenta foarte importanta de luat in considerare atunci cand iti alegi ceasul de mana. Este partea fundamentala a unui ceas: daca are un mecanism nesigur, nu va putea marca corect ora, facand ceasul inutil.

Exista trei tipuri de mecanisme: mecanic, cuart si automat. Primul este tipul clasic de mecanism, tipic ceasurilor lucrate manual de altadata. Foloseste o manevrare manuala pentru a ajusta timpul, desi isi poate degrada precizia in timp.

Mecanismul cu quartz, in schimb, este cel mai precis si cel mai folosit in produsele moderne si foloseste o singura baterie cu o durata remarcabila. In fine, miscarea automata foloseste miscarile incheieturii mainii pentru a actiona miezul mecanic si a ajusta timpul, in ciuda faptului ca, in absenta miscarii, durata este oarecum redusa.

Deci ramane la latitudinea ta sa alegi: daca preferi sa te bucuri de cea mai moderna tehnologie care garanteaza cele mai bune performante, atunci iti recomandam modelele de ceasuri de mana cu quartz. Daca, in schimb, preferi calitatea artizanala si rafinamentul muncii maestrilor ceasornicari, atunci alege fara indoiala modele automate.

Ceas de mana: Dreapta sau Stanga?

Ceasul trebuie purtat la incheietura mainii drepte sau stangi? Vesnica dilema a posesorilor de ceasuri de mana este usor de rezolvat: ceasul de mana se poarta pe stanga, mai ales ca, majoritatea oamenilor fiind dreptaci, purtarea lui la mana pe care o folosesti cel mai mult poate interfera si in actiunile ceasului de zi cu zi, riscand sa-l strici.

Daca, in schimb, doresti sa iesi in evidenta, sau pur si simplu pentru comoditate, atunci poarta-l  la incheietura mainii drepte: de fapt, nu exista o regula specifica in acest sens.