Introducere

Sistemul de operare iOS de la Apple este proiectat cu mai multe straturi de securitate, care îl fac relativ rezistent la malware și viruși în comparație cu alte sisteme. Din acest motiv, și datorită restricțiilor impuse de Apple privind ceea ce pot face aplicațiile pe iOS, conceptul tradițional de “antivirus” nu se aplică în mod direct în ecosistemul iOS. Totuși, există aplicații care oferă funcții suplimentare de securitate, cum ar fi protecția împotriva phishingului, securitatea navigării pe internet, gestionarea parolelor, și monitorizarea securității dispozitivului.

Pentru iOS, mai degrabă decât un antivirus tradițional, ar trebui să cauți o aplicație de securitate care oferă următoarele funcționalități:

Protecție web: Alertarea și blocarea site-urilor de phishing sau a celor care conțin malware, oferind o navigare sigură pe internet.

VPN: Pentru a cripta traficul de internet și a proteja datele utilizatorului atunci când este conectat la rețele Wi-Fi publice.

Gestionar de parole: Pentru a stoca și a genera parole puternice, unicat.

Monitorizare a confidențialității: Identificarea și blocarea încercărilor de urmărire online.

Monitorizare a securității rețelei: Alertarea utilizatorului în cazul în care se conectează la o rețea Wi-Fi nesigură.

Sfaturi de securitate: Ghiduri pentru îmbunătățirea setărilor de securitate ale dispozitivului.

Câteva aplicații bine cotate care oferă astfel de funcționalități pentru iOS includ:

Lookout

Oferă protecție împotriva furtului de identitate, securitatea rețelei Wi-Fi și a navigării, precum și un sistem de alertă pentru breșele de date. Lookout este o aplicație de securitate și protecție pentru dispozitive mobile, inclusiv pentru iOS, care oferă o gamă largă de funcții pentru a ajuta la protejarea dispozitivului și a datelor personale ale utilizatorului. Cu o concentrare puternică pe prevenirea furtului de identitate și pe securitatea cibernetică, Lookout oferă următoarele caracteristici principale:

Protecție împotriva furtului de identitate: Lookout monitorizează dark web-ul și alte surse pentru a detecta dacă informațiile personale ale utilizatorului, cum ar fi numărul de card de credit sau numărul de securitate social, au fost expuse. Aplicația oferă alerte timpurii pentru a ajuta utilizatorii să ia măsuri preventive împotriva furtului de identitate.

Securitatea Wi-Fi: Lookout verifică siguranța rețelelor Wi-Fi la care dispozitivul este conectat, alertând utilizatorii dacă se conectează la o rețea potențial nesigură sau compromisă.

Protecție împotriva phishing-ului și a conținutului dăunător: Aplicația include un filtru web care blochează site-urile de phishing și alte site-uri web periculoase care ar putea încerca să fure informații personale sau să instaleze malware pe dispozitiv.

Monitorizarea aplicațiilor: Lookout scanează aplicațiile instalate pe dispozitiv pentru a identifica orice comportament suspect sau potențiale vulnerabilități de securitate, oferind recomandări pentru îmbunătățirea securității.

Alerte de breșe de securitate: Informează utilizatorii dacă o companie cu care au conturi a suferit o breșă de date, sugerând măsuri de protecție adecvate.

Localizarea dispozitivului pierdut: Lookout include și funcții de localizare a dispozitivului, precum și opțiuni pentru a emite un sunet pe dispozitivul pierdut sau pentru a afișa un mesaj pe ecranul blocat, ajutând la recuperarea acestuia.

Lookout este disponibil în varianta gratuită, care oferă funcții de bază de securitate și protecție, și în variantele premium, care includ funcții avansate de protecție împotriva furtului de identitate, monitorizarea mai multor tipuri de informații personale pe dark web și alte caracteristici de securitate avansate. Pentru utilizatorii de iOS, Lookout se poate descărca din App Store, oferind un nivel suplimentar de protecție și liniște sufletească în utilizarea dispozitivelor mobile.

Norton Mobile Security

Include protecție web, alerte de securitate pentru rețeaua Wi-Fi și monitorizare a breșelor de date. Norton Mobile Security pentru iOS este o aplicație de securitate și protecție dezvoltată de Symantec, concepută pentru a proteja dispozitivele Apple împotriva diverselor amenințări online, cum ar fi site-urile de phishing, atacurile de rețea și alte vulnerabilități de securitate. În contextul în care amenințările cibernetice devin tot mai sofisticate, Norton Mobile Security oferă o serie de caracteristici avansate pentru a asigura siguranța și confidențialitatea datelor pe dispozitivele mobile:

Protecție Web: Această funcție alertează utilizatorii despre site-urile periculoase înainte ca aceștia să le viziteze, protejându-i împotriva scamatorilor și a altor forme de conținut dăunător întâlnit pe internet.

Wi-Fi Security: Această caracteristică verifică securitatea rețelelor Wi-Fi la care se conectează dispozitivul, ajutând la prevenirea conectării la rețele nesigure sau compromise care ar putea expune datele personale ale utilizatorului la riscuri.

Sistem de alertă pentru breșele de securitate: Norton Mobile Security monitorizează și informează utilizatorii dacă informațiile lor personale au fost implicate într-o breșă de date, permițându-le să ia măsuri proactive pentru a proteja identitatea lor.

Protecție împotriva furtului de dispozitiv: Deși această funcție este mai mult gestionată de iOS prin “Find My iPhone”, Norton Mobile Security poate oferi sfaturi și asistență suplimentară pentru protejarea dispozitivului și a datelor în cazul pierderii sau furtului dispozitivului.

Norton Mobile Security se remarcă prin integrarea sa în ecosistemul mai larg de produse Norton Security, oferind utilizatorilor o soluție cuprinzătoare de securitate care se extinde dincolo de dispozitivul mobil pentru a include computerele și alte dispozitive. Abonamentul la Norton Mobile Security poate include, de asemenea, accesul la alte servicii Norton, cum ar fi Norton Secure VPN, care oferă o conexiune criptată pentru navigare privată și securizată pe internet, și Norton Password Manager, pentru gestionarea sigură a parolelor.

În concluzie, Norton Mobile Security pentru iOS oferă un pachet robust de funcții de securitate care ajută la protejarea dispozitivelor împotriva amenințărilor online emergente, contribuind la siguranța datelor personale și la menținerea confidențialității utilizatorilor într-un peisaj digital din ce în ce mai complex. Pentru utilizatorii care caută protecție suplimentară pentru dispozitivele lor iOS, Norton Mobile Security reprezintă o opțiune solidă, disponibilă pentru descărcare prin App Store.

McAfee Mobile Security

Oferă funcții precum protecția VPN, detector de breșe de securitate, și protecție antifurt pentru dispozitivul tău. McAfee Mobile Security pentru iOS este o aplicație de securitate versatilă dezvoltată de McAfee, Inc., destinată să ofere protecție și securitate îmbunătățită pentru utilizatorii de iPhone și iPad. Această aplicație se concentrează pe protejarea vieții digitale a utilizatorilor împotriva unei game largi de amenințări, inclusiv furtul de identitate, accesul nesigur la internet și pierderea datelor. Iată câteva dintre caracteristicile cheie ale McAfee Mobile Security pentru iOS:

VPN Secure: VPN-ul (Virtual Private Network) încorporat ajută la protejarea datelor și a intimității utilizatorului atunci când se conectează la rețele Wi-Fi publice, criptând datele transmise între dispozitivul mobil și internet.

Protecție împotriva furtului de identitate: Aplicația monitorizează și alertează utilizatorii dacă informațiile lor personale sunt expuse pe dark web, oferind astfel un strat suplimentar de securitate împotriva furtului de identitate.

Securitatea Media: Oferă posibilitatea de a stoca fotografii și videoclipuri într-un seif media securizat, protejat prin PIN, Touch ID sau Face ID, pentru a preveni accesul neautorizat la conținutul privat.

Protecție împotriva furtului: Include funcții precum localizarea dispozitivului pe o hartă, activarea unui alarmă la distanță pentru a găsi dispozitivul pierdut și o fotografie la distanță care poate fi folosită pentru a ajuta la identificarea persoanei care deține dispozitivul pierdut sau furat.

Backup Contacte: Permite utilizatorilor să-și salveze și să-și restaureze contactele, asigurându-se că informațiile importante nu se pierd niciodată, chiar și în cazul în care dispozitivul este pierdut sau trebuie să fie resetat.

Securitate Wi-Fi: Scanază rețelele Wi-Fi la care dispozitivul se conectează pentru a detecta vulnerabilități, protejând utilizatorii împotriva conexiunilor potențial periculoase.

Web Protection: Oferă protecție împotriva site-urilor web periculoase care pot încerca să fure informații personale sau să instaleze malware pe dispozitiv.

McAfee Mobile Security pentru iOS este proiectat să funcționeze discret în fundal, fără a încetini dispozitivul, oferind în același timp o protecție cuprinzătoare. Utilizatorii pot alege între versiunea gratuită, care include funcții de bază de securitate, și versiunea premium, care deblochează toate caracteristicile avansate de protecție menționate mai sus.

Pentru cei care doresc un nivel suplimentar de securitate și confidențialitate pe dispozitivele lor iOS, McAfee Mobile Security reprezintă o soluție solidă, combinând expertiza recunoscută a McAfee în domeniul securității cibernetice cu o aplicație ușor de utilizat, concepută specific pentru ecosistemul Apple. Disponibilă pentru descărcare din App Store, această aplicație oferă utilizatorilor de iPhone și iPad uneltele necesare pentru a naviga, comunica și trăi digital, fără a face compromisuri în privința securității.Top of Form

Avast Security & Privacy

Include VPN, gestionar de parole, și protecție împotriva phishing-ului. Avast Security & Privacy pentru iOS este o aplicație dezvoltată de Avast, una dintre companiile lider pe piața de securitate cibernetică. Această aplicație este concepută pentru a oferi utilizatorilor de dispozitive Apple un set robust de unelte pentru protecția datelor personale și securitatea online. Avast Security & Privacy include mai multe caracteristici esențiale care ajută la protejarea împotriva amenințărilor online, la asigurarea intimității și la îmbunătățirea securității generale a dispozitivului iOS. Printre caracteristicile principale se numără:

VPN Secure (Rețea Privată Virtuală): Această funcție oferă o conexiune sigură și privată la internet, criptând datele transmise între dispozitivul iOS și punctele de acces la internet. Este ideal pentru protejarea datelor atunci când vă conectați la rețele Wi-Fi publice.

Protecție Web: Avast Security & Privacy include un filtru web care blochează accesul la site-uri web potențial periculoase sau frauduloase, protejând utilizatorii împotriva phishing-ului și a altor tipuri de atacuri online.

Protecție împotriva furtului de identitate: Aplicația monitorizează și alertează utilizatorii dacă informațiile lor personale, cum ar fi adresele de email, sunt găsite pe dark web, sugerând pași de urmat pentru a preveni furtul de identitate.

Gestionar de Parole: Oferă un loc sigur pentru stocarea și gestionarea parolelor, adresele de email și alte informații sensibile, facilitând accesul la conturile online într-un mod securizat.

Securitate Wi-Fi: Analizează rețelele Wi-Fi la care dispozitivul se conectează, identificând potențialele probleme de securitate și oferind recomandări pentru a asigura o conexiune sigură.

Securitate Foto: Permite utilizatorilor să stocheze fotografiile într-un seif criptat, protejându-le de accesul neautorizat și oferind o extra stratură de intimitate.

Monitorizarea Confidențialității: Ajută la identificarea și limitarea permisiunilor aplicațiilor instalate pe dispozitiv, permițând utilizatorilor să controleze mai bine ce informații pot fi accesate de aplicații.

Avast Security & Privacy este disponibil în versiuni gratuite și premium. Versiunea gratuită oferă funcții de bază de protecție, în timp ce versiunea premium deblochează toate caracteristicile avansate, inclusiv protecție VPN nelimitată și suport premium.

Aplicația este ușor de utilizat, cu o interfață intuitivă care face simplă navigarea prin diferitele opțiuni și setări de securitate. Pentru cei interesați de menținerea securității și intimității pe dispozitivele lor iOS, Avast Security & Privacy oferă o soluție cuprinzătoare, care combină experiența și expertiza Avast în securitatea cibernetică cu funcții adaptate nevoilor utilizatorilor de dispozitive Apple. Este disponibilă pentru descărcare din App Store.

Este important să te asiguri că orice aplicație de securitate pe care alegi să o instalezi provine dintr-o sursă de încredere, cum ar fi App Store-ul Apple, și că respectă politicile stricte de confidențialitate ale Apple. De asemenea, menținerea software-ului dispozitivului actualizat la cea mai recentă versiune de iOS este crucială pentru a beneficia de ultimele patch-uri de securitate și îmbunătățiri ale sistemului.