Smartphones

Cele 10 functii IOS 14 care iti vor imbunatati iphone-ul in 2020

Cele 10 functii IOS 14 care iti vor imbunatati iphone-ul in 2020

Compania americana Apple a introdus in luna iunie a anului 2020 o noua versiune a sistemului de operare iOS ,cei de la Apple intentioneaza sa lanseze aceasta ultima versiune in toamna anului 2020.

Noua versiune iOS 14 este una dintre cele mai mari actualizari iOS ale companiei Apple pana in prezent.Noua versiune vine cu modificari ale designului ecranului de pornire, noi functii majore pe care le vom dezbate , actualizari pentru aplicatiile existente, imbunatatiri Siri si multe alte modificari care simplifica interfata iOS.

10 functii IOS 14

1.Redesigned Home screen.

Recenta versiune de iOS vine cu o uimitoare specificatie,reproiectarea ecranului principal,care include pentru prima data optiunea de suport pentru widget-uri.De acum widget-urile pot fi trase din vizualizarea Today chiar pe ecranul de pornire si pot fi fixate in diferite dimensiuni.

2. Smart Stack

Cu o functie Smart Stack, iPhone-ul tau poate utiliza informatii de pe dispozitiv pentru a iesi la suprafata widget-ul potrivit in functie de timp, locatie si activitate. Fiecare pagina de pe ecranul principal poate afisa widget-uri personalizate pentru munca, calatorii, sport si multe altele.

Sectiunea Today unde sunt gazduite widget-urile a fost, de asemenea, reproiectata si a fost creata o noua galerie de widget-uri, de unde utlizatorii isi pot alege widget-uri din aplicatii si le pot personaliza dupa bunul plac.

3. App Library

Noua biblioteca de aplicatii oferita de iOS 14 organizeaza automat toate aplicatiile intr-o singura vizualizare simpla si usor de navigat. Aplicatiile sunt sortate dupa categorie, iar aplicatiile tale cele mai utilizate sunt intotdeauna la un singur click distanta .Noile aplicatii descarcate pot fi pastrate pe ecranul principal sau pot fi adaugate in App Library pentru a va pastra ecranul principal cat mai curat.

4. Compact Phone Calls

Apelurile telefonice primite nu mai ocupa intregul ecran in iOS 14 si în schimb, se afiseaza ca un banner mic in partea de sus a afisajului. Glisati in sus bannerul pentru a respinge apelul sau glisati in jos pentru a vedea mai multe optiuni ale apelului si pentru a raspunde la apel.Cand iPhone-ul dvs este blocat, veti vedea in continuare interfata telefonica standard, dar atunci când iphone-ul este deblocat, apelurile telefonice sunt mai putin iritante.

Aceasta optiune este valabila și pentru apelurile FaceTime, atat timp cat dezvoltatorii au implementat suport pentru functia de apel compact.

5. Picture in Picture.

Functia Picture in Picture de pe iPad s-a extins si pe iPhone cu ajutorul noii versiuni iOS 14, iar acum puteti viziona videoclipuri sau utiliza aplicatia FaceTime in timp ce faceti si alte lucruri.

Fereastra videoclipul sau a apelului FaceTime va aparea intr-un colt al display-ului iPhone si poate fi mutata in cel mai convenabil loc, astfel incat să puteti utiliza in continuare celelalte aplicatii.

6. Siri Search Updates

siri
siri

Siri a fost reproiectat in noua versiune iOS 14, iar activarea Siri fie prin intermediul butoanelor fizice, fie prin intermediul comenzilor vocale nu va face ca interfata Siri sa mai apara si sa preia intregul ecran cu designul undei sonore. In schimb, când Siri este activat in partea de jos a ecranului iPhone va apare un mic logo Siri. Multe dintre raspunsurile pe care le ofera Siri vor fi prezentate si în bannerele din partea de sus a diplay-ului iPhone, astfel incat Siri sa nu mai intrerupa alte sarcini efectuate in fundal.

7. Search Updates.

Cautarea este mult mai compacta decat a fost pana acum , nu mai trebuie sa derulati o multime de rezultate pentru a gasi ceea ce cautati. Apple a adaugat o noua functie numita „Search in Apps” care va permite sa introduceti un termen de cautare si sa executati o cautare cu un click în aplicatiile relevante, precum mesaje, posta si fisiere.

8. Third-Party Default Apps

Pentru prima data de la introducerea iOS, aplicatiile terta ale browserului si cele de tip email pot sa fie setate ca valori implicite in locul celor doua aplicatii Mail si Safari. Aceasta inseamna ca utilizatorii Chrome si cei care prefera aplicatiile de e-mail precum Spark, Edison si altele, pot sa utilizeze mai usor aplicatiile preferate.

9. Pinned Chats

Conversatiile importante pot fi fixate în partea de sus a aplicatiei Mesaje prin glisarea la dreapta, ceea ce le mentine accesibile. Pana la noua conversatii pot fi fixate în Mesaje. Fixarea unui chat creeaza in partea de sus a aplicatiei o pictograma ce contine fotografia participantului,mesajele recente si indicatori de tastare .Exista chiar si o mica functie cu ajutorul careia poti vedea indicatorii de dactilografie aliniați cu gura persoanelor care folosesc Memoji sau fotografii cu o persoană.

10. Health App

health-records-ios-11 3

Health App vine cu o multime de functii noi legate de functia de urmarire a somnului care este introdusa în watchOS 7. Multe dintre aceste functii pot functiona si fara Apple Watch.

Insa acum exista un nou program de somn personalizabil care va permite sa alegeti obiectivele de culcare. In momentul activarii functiei Sleep Mode se va activa automat si functia Do not disturb ,deci nu veti primii mesaje si notificari in timpul noptii.

 

 

 

 

[saswp-reviews-form]

Cea-mai-buna-camera-video-auto
Postarea Anterioara

iphone-se-family-select-2020
Postarea Urmatoare